Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

LIndtman ja Torsti: Esitys metropolista tehtävä viipymättä – hallituksen merkittävimpiä asioita

Jari Soini
Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman (sd) ja Helsingin sosialidemokraattien kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Pilvi Torsti hoputtavat maan hallitusta antamaan lakiesityksen metropolihallinnosta viipymättä.- Tätä tilaisuutta ei ole varaa hukata. Vuosikymmenien ajan seudulla on kaivattu yhteistä linjaa maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitteluun. Nyt asia on hallituksen käsissä. Toivomme esitystä eduskunnalle mahdollisimman pian, Vantaan ja Helsingin demaripäättäjät toteavat.
Metropolihallinto on hallituksen rakennepoliittisen ohjelman merkittävin päätös.
Lindtman ja Torsti pitävät metropolihallintoa merkittävänä koko Suomen kannalta.
Sixten Korkman totesi aikanaan, että metropolihallinto on hallituksen rakennepoliittisen ohjelman merkittävin päätös. Olemme samaa mieltä. Tässä on kyse alueen dynaamisuudesta ja kilpailukyvystä sekä nopeasti pahentuneen eriytymiskehityksen ja hajanaisuuden vähentämisestä. Lisäksi metropoli avaa mahdollisuuksia kansainväliseen yhteistyöhön ja Suomen menestyksen kannalta merkittäviin hankkeisiin, Lindtman ja Torsti toteavat.Torsti ja Lindtman korostavat, että metropolissa on kyse arjen asioiden toimivuudesta kuten asunnoista ja kattavista liikennejärjestelyistä. Metropolihallintoa tarvitaan, koska perheiden asuntopula ei ratkea nykyisillä työkaluilla. Metropolivaltuusto ja metropolikaava pystyvät näihin asioihin pureutumaan. Metropolihallinto rakentaa myös muuten vahvemmat puitteita kuntien keskinäiselle välttämättömälle yhteistyölle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE