Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Lindtman: SDP:n eduskuntaryhmältä vahva tuki Nato-jäsenyydelle – ”Syy on selvä”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

SDP:n puoluehallitus on tänään ilmoittanut kannattavansa Suomen jäsenyyttä Pohjois-Atlantin puolustusliitto Natossa. Sen esityksen mukaan SDP antaa tukensa valtiojohdolle jäsenyysneuvottelujen avaamiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi tänään Nato-kannasta varsinaisesti päättävän ylimääräisen puoluevaltuuston kokouksessa, että eduskuntaryhmä antaa vahvan tukensa puoluehallituksen esitykselle ja Suomen jäsenyydelle Natossa.

– Syy on selvä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti turvallisuusympäristömme pysyvästi, Lindtman sanoi.

Demokraatin tietojen mukaan eduskuntaryhmän kanta ei ollut aivan sataprosenttisen yksimielinen, jopa 38 kansanedustajaa 40:stä lienee tukena. Asiasta ei kuitenkaan äänestetty.

– Samana hetkenä, kun pommit alkoivat tuhota Ukrainaa, rikkoa unelmia ja ihmisyyttä, ne rikkoivat sen turvallisuusrakenteen, joka Eurooppaan oli luotu. Venäjän on osoittanut, että se ei piittaa sopimuspohjaisesti yhteistyöstä. Siitä on tullut häikäilemätön, ennalta-arvaamaton ja aggressiivinen. On selvää, että emme ole samassa asemassa kuin Ukraina, jota tuemme. Olemme EU-jäsen, läntinen demokratia. Emme kuitenkaan voi rakentaa turvallisuutta toiveiden varaan nähdessämme, millainen Venäjästä on tullut. Siksi meidän ei pidä ottaa pienintäkään riskiä siitä, että jäisimme Venäjän kanssa kaksin. Teemme ne vaadittavat toimenpiteet, joilla maksimoimme turvallisuutemme, kaikkien suomalaisten turvallisuuden, Lindtman totesi.

Lindtman antoi puheessaan tunnustusta myös pääministeri Sanna Marinille (sd.).

– Puheenjohtaja Marin on tiukassa paikassa osoittanut määrätietoisuutta ja samalla antanut myös tilaa ja aikaa demokraattiselle kannanmuodostukselle puolueessa ja eduskuntaryhmässä.

– Yhtä päättäväisesti kuin me viemme Suomea nyt Naton jäseneksi, me puolustamme tässä liikkeessä oikeutta jokaisen omaan mielipiteeseen. Tässä demokraattisessa liikkeessä jokainen harkitsee tämän koko luokan asian itse ja tekee oman viisauden mukaan päätöksensä. Tässäkin asiassa puolustamme myös oikeutta olla toista mieltä, koska tehdessämme näin puolustamme niitä arvoja, jotka ovat liikkeemme perusta. Aina kun kansakunta on ollut ratkaisevassa paikassa, on onni, että juuri me sosialidemokraatit olemme olleet johtavassa asemassa, niin tässäkin hetkessä. Teemme ratkaisun tuntien vastuumme Suomesta, suomalaisten turvallisuudesta ja tulevaisuudesta, Lindtman päätti puheensa puoluvaltuustossa.

Uutista päivitetty ja muokattu viimeksi kello 13.51

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE