Politiikka

Lintilä odottaa vielä lisäselvityksiä Patrialta: ”Lainmukaisuusvalvonta ei ole toiminut sillä tavalla kuin olisi pitänyt”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Mika Lintilä.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Mika Lintilä.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Mika Lintilä.

Elinkeinoministeri, omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.), odottaa Patrialta vielä lisäselvityksiä tapauksessa, jossa suomalainen liikemies kuoli Ugandassa. Liikemies markkinoi maassa Patrian tuotteita.

Lintilä haluaa selvyyttä muun muassa siihen, miksi aseita oli markkinoitu Ugandaan.

Pitääkö Patrian myös lopettaa tämäntyyppisten konsulttien käyttö.

– Kyllä siellä on tällä hetkellä jo hyvin selkeät menettelytavat ja ohjeet. Nyt kysymys on, minkä takia niistä on lipsuttu. Lainmukaisuusvalvonta ei ole toiminut sillä tavalla kuin olisi pitänyt, Lintilä sanoo.

Patrian liiketoimintajohtaja Mika Kari on kertonut Ylelle, että jatkossa alustavatkin vientiä koskevat markkinointi- ja myyntitoimet päätetään liiketoimintojen johtoryhmässä.

– Varsinaisissa prosesseissa emme näe korjaamisen tarvetta, mutta olemme päättäneet, että ennen kuin aloitamme mitään toimia uuden maahankkeen aloittamiseksi tai uusien kumppanuussopimuksien tutkimiseksi, niin keskustelemme asiasta liiketoiminnan johtoryhmässä, Kari sanoi Ylelle.

Lintilä odottaa lisäselvityksiä Patrialta alkuviikosta.

Suomalaisen liikemiehen kuolemasta kirjoittaneen paikallisen toimittajan on kerrottu joutuneen siepatuksi Ugandassa. Kysyttäessä, pitäisikö Suomen valtion toimia asiassa jollakin tavalla, esimerkiksi vedota miehen vapauttamisen puolesta, Lintilä toteaa, että kyseessä on ulkoministeriön asia.

– Luotan ulkoministeriöön, että he toimivat sen mukaan mitä katsovat viisaaksi, Lintilä sanoo.

Ulkoministeriöstä Demokraatille muotoillaan, että asiaa seurataan Suomen kansalaisten osalta konsulaarisena tapauksena ja lisäksi seurataan yleisesti sitä, miten koko tilanne kehittyy ja edistyy Ugandassa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat