Politiikka

Lintilä: Toivon mukaan ratkaisu työllisyys- ja yrityspalveluista alkavalla viikolla

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Hallitus voi päästä sopuun työllisyys- ja yrityspalveluiden tulevaisuuden linjaamisesta jo alkavalla viikolla, arvioi elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.). Maakuntauudistukseen liittyvä kasvupalvelulaki siirtää työllisyys- ja yrityspalvelut valtiolta maakunnille.

Uudellemaalle hallitus on jo luvannut erillisratkaisun, jonka mukaan kasvupalveluiden järjestämisvastuu saa olla pääkaupunkiseudun kuntien muodostamalla kuntayhtymällä maakunnan sijaan. Kokoomus on halunnut vastaavan järjestelyn myös muille suurille kaupunkialueille, jotka ovat myös vaatineet erillisratkaisuja.

– Isoille kaupungeille tässä on ollut profiilin kohottamisen paikka, johon mukaan on tullut väritystä. Ehkä aina ei ole pohdittu, onko kaikkia edellytyksiä kaiken hoitamiseen, Lintilä sanoo.

Lintilä muistuttaa, että kaupungeilta ei olla ottamassa tehtäviä pois, vaan valtion tehtäviä siirretään maakunnille. Hän ei kuitenkaan suoraan vastaa kysymykseen, onko muu hallitus suostumassa kokoomuksen ja kaupunkien toiveeseen.

Keskustassa suurten kaupunkiseutujen erillisratkaisuihin on suhtauduttu varauksellisesti, mutta pääministeri Juha Sipilä (kesk.) raotti aiemmin ovea uudelleenharkinnalle. Lintilän mukaan erillisratkaisuissa voi tosin tulla perustuslaki vastaan.

Hallituksessa olevat siniset eivät ole halunneet purkaa aiemmin sovittua, vaan se on pitänyt kiinni maakuntien järjestämisvastuusta ja pääkaupunkiseudun erityisratkaisusta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat