Politiikka

Lipponen kyllästyi Nordean ylimielisyyteen – ”Epäisänmaallista toimintaa”

Paavo Lipponen
Paavo Lipponen
Paavo Lipponen

Paavo Lipponen ihmettelee Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan Nordean röyhkeyttä, kun ruotsalaispankki arvioi Suomen tilaa. Ruotsalaispankki pitää talousennusteessaan Suomea toivottomana tapauksena.

Pankin Suomen pääekonomisti Aki Kangasharju syyttää muun muassa Suomen poliittista päätöksentekoa jähmeäksi ja suunniteltavaa yhteiskuntasopimusta torsoksi. Nämä yhdessä jarruttavat Suomen kasvua.

”Onko Nordean korkea-arvoinen toimihenkilö ulkomaita myöten käynyt kerjäämässä Suomen luottoluokituksen alentamista?”

– Onko ruotsalaispankin röyhkeydellä enää mitään rajaa? Väite on perusteeton, eikä sellainen sovi pankkiperinteeseen, joka vaatii edes hieman arvokkuutta, Paavo Lipponen kirjoittaa.

Hän ihmettelee, liittyykö Nordean ylimielisyys Suomen Nordean alentamiseen sivukonttoriksi, vai onko kyseessä hybridisodankäynti?

– Ja pitääkö paikkansa, että Nordean korkea-arvoinen toimihenkilö on ulkomaita myöten käynyt kerjäämässä Suomen luottoluokituksen alentamista? Se olisi epäisänmaallista toimintaa. Jos Nordea ei vedä lausuntoaan takaisin, en aio kantaa hiekkaa kengissäni pankin konttoreihin, vaan vaihdan pankkia, Lipponen kirjoittaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat