Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Liput kesän festareille ovat käyneet kaupaksi – lavoilla nähdään pääasiassa kotimaisia artisteja

Lehtikuva / Tommi Anttonen
leisöä juhannustapahtuma Himos Juhannuksessa Jämsässä 20. kesäkuuta 2019.

Tänä kesänä järjestetään kourallinen erilaisia festivaalitapahtumia, joiden lipunmyynti käy kuumana. Näillä näkymin muun muassa Himos Juhannus, Tammerfest, Weekend sekä Qstock ollaan järjestämässä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Suomen suurin festivaali- ja tapahtumajärjestäjä Nelonen Media Live järjestää vuosittain 14 festivaalia, joista ainoastaan kolme on tänä kesänä peruttu.

Nelonen Media Liven markkinointipäällikkö Matti Markkola kertoo, että peruttuja Rockfestiä ja Raumanmeren Juhannusta yhdistää laaja ulkomaalainen artistikattaus.

–  Isot ulkomaalaiset artistit eivät tule kiertämään Euroopassa tänä kesänä, minkä vuoksi jouduimme tekemään päätöksen perumisesta, Markkola kertoo.

Loput yksitoista festivaalia ympäri Suomen ovat kotimaisvetoisia tapahtumia, kotimaiselle yleisölle. Muutamia ulkomaalaisia artisteja muun muassa Ruotsista ja Saksasta on kuitenkin tulossa tähdittämään kesän festivaaleja.

Myös Weekend-festivaali tullaan näillä näkymin järjestämään Helsingissä elokuun alussa. Festivaalin tiedottaja Tomi Lindblom kertoo, että Weekend on aina tukeutunut maailmantähtiin ja yleisö on niihin myös tottunut.

Pelkillä kotimaisilla artisteilla ei Weekendiä pystytä Lindblomin mukaan järjestämään. Neuvottelut ulkomaisten artistien suhteen on vielä käynnissä.

Heinäkuun lopussa Oulussa järjestettävän Qstockin tuotantopäällikkö Sandy Kantola taas kertoo, että kiirettä perumispäätökselle ei ole ollut.

Festivaalien lippuja tullaan myymään loppuun

Ihmisten kiinnostusta festivaaleille lähtöön sai Markkolan mukaan jännittää loppuun asti.

–  Nyt kuitenkin näyttää siltä, että esimerkiksi heinäkuun lopulla järjestettävä Kuopiorock tullaan myymään loppuun, Markkola kertoo.

Samoin Suomipop Jyväskylä ja Iskelmäfestivaalit ovat myyneet lippuja hurjaan tahtiin. Monien festivaalien erikoislipputyypitkin näyttävät jo nyt punaista.

Weekendeillä on Lindblomin mukaan paljon viime vuoden perutuilta festivaaleilta siirtyneitä lippuja. Koronatilanteen epävarmuus on vaikuttanut myös siihen, miten ihmiset ovat alkaneet lippuja ostamaan.

Qstockin lipunmyyntiin taas on Kantolan mukaan vaikuttanut rajoitusten hellittäminen Oulun alueella.

–  Lipunmyynti on lähtenyt viime viikkoina vikkelästi liikkeelle ja kysyntää tuntuu olevan, Kantola iloitsee.

Järjestäjät tekevät yhteistyötä viranomaisten kanssa

Festivaalit tekevät tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa. Tapahtumateollisuus on myös julkaissut Check! -merkin, joka kertoo yleisölle siitä, että tapahtuma on toteutettu turvallisesti.

Seitsemän yhdestätoista Nelonen Media Liven festivaalista toteutetaan rajatulla yleisömäärällä. Sillä taataan turvavälit, jonottamisen minimointi ja tarpeelliset hygieniatoimet.

–  Kevät ja kesän alku on ollut järkyttävää jännitystä. Koko tapahtuma-ala seuraa lähes päivittäin muuttuvia lainsäädäntöjä ja linjauksia, Markkola sanoo.

Qstockiakin tehdään yhteistyössä muun muassa tartuntatautilääkärien ja aluehallintoviraston kanssa.

–  Siihen on luotettava, että viranomaiset osaavat kertoa meille, mikä on turvallista, ja asettavat tarvittaessa rajoituksia, Kantola toteaa.

Nelonen Media Live Oy on osa Sanoma-konsernia, joka on STT:n pääomistaja. 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE