Politiikka

Lisätukea löytyi – kaupallisen tv:n uutiset saamassa enintään kaksi miljoonaa euroa

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Kaupallisen tv:n uutis- ja ajankohtaistoiminta on näillä näkymin saamassa enintään kahden miljoonan euron tuen valtion varoista.

Hallitus esittää kaupallisen tv:n uutis- ja ajankohtaistoiminnalle miljoonan euron tukea lisäbudjetista. Lisäksi innovaatiorahoituskeskus Tekesin jakamasta median innovaatiotuesta voisi löytyä enintään miljoona euroa samaan tarkoitukseen.

Käytännössä ainoastaan MTV:llä on tällä hetkellä merkittävää ja laajaa kaupallista tv-uutistoimintaa Suomessa. Helsingin Sanomien HS-uutiset näkyvät Nelosella, mutta toiminta on MTV:hen nähden suppeaa.

Hallituksen lisäbudjetissa esittämä miljoonan euron tukisumma kaupalliselle tv-uutistoiminnalle on kertaluonteinen, kerrotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä. Ylitarkastaja Emil Aspin mukaan summan voisi jakaa kolmelle vuodelle, eli tuet pitäisi käyttää viimeistään vuonna 2019.

Lisäksi Tekesin jakamasta median innovaatiotuesta on jäämässä jäljelle rahaa arviolta enintään noin miljoona euroa, jota voisi myös käyttää kaupallisen tv-uutistoiminnan tukemiseen tänä ja ensi vuonna.

Ministeriön mukaan kaupalliselle medialle voisi myöntää tukea tv-uutistoiminnan toimintakustannuksiin tai vaihtoehtoisesti projektitukena toimintaa kehittäviin hankkeisiin.

Määrärahan tarkoituksena varmistaa uutistoiminnan monimuotoisuus televisiossa.

Määrärahan tarkoituksena on ministeriön mukaan muun muassa varmistaa uutistoiminnan monimuotoisuus televisiossa.

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee tarkemmat kriteerit ja ehdot tuen myöntämiseen asetuksen muodossa.

Aspin mukaan kaupallisen tv-uutistoiminnan tukemisesta pitää vielä käydä keskusteluja myös EU-komission kanssa, ainakin jos kyse on projektiluonteisesta tuesta kaupalliselle tv-uutistoiminnalle.

Kansanedustaja Hjallis Harkimon (kok.) johtama työryhmä esitti keväällä, että kaupallisen tv-uutistoiminnan tuki olisi 8 miljoonaa euroa. Enintään kahden miljoonan suuruinen tukisumma valtion varoista jäisi siis työryhmän esittämää pienemmäksi.

Juttua on täydennetty klo 16:53.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat