Politiikka

LM: Eero Heinäluoma jättämässä lakialoitteen – haluaa ministerit pois kunnanvaltuustoista

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Kansanedustaja Eero Heinäluoma (sd.) on jättämässä torstaina lakialoitteen, joka kieltäisi ministereitä istumasta pestinsä aikana kunnanvaltuustoissa. Asiasta uutisoi Lännen Media.

Uutisessa kerrotaan, että Heinäluoman kaavailemassa aloitteessa ministerit eivät saisi asettua ehdolle kuntavaaleissa. Tällä hetkellä kyseinen kielto on jo olemassa esimerkiksi kuntien johtotehtävissä työskenteleville.

Lisäksi aloitteessa esitetään, että poliitikon täytyy erota kunnanvaltuustosta, mikäli hänet valitaan kesken valtuustokauden ministeriksi.

Lakimuutos tehtäisiin kuntalakiin, jossa säädetään vaalikelpoisuudesta kuntavaaleissa. Aloite ei koske maakuntavaltuustoja, sillä niiden lainsäädäntöä ei ole vielä hyväksytty.

Lännen Media kertoo, ettei se tavoittanut Heinäluomaa kommentoimaan asiaa. Aloitteen jättämisen vahvisti medialle kuitenkin Heinäluoman avustaja Matti Sadeniemi.

Keväällä Heinäluoma perusteli aloitetta Suomen Kuvalehdelle ministerien kiireellä ja lainvalmistelun laadun parantamisella. Hän uskoo muun muassa, että hallituksen esitykset olisivat laadukkaampia mikäli ministereiden aikaa ei kuluisi valtuustoissa. Kansanedustaja kaavailee aloitteeseen allekirjoittajia kaikista puolueista.

Hallituksen kaavailema maakuntauudistus on nostanut keskusteluun myös, onko soveliasta, että samat ihmiset voisivat istua jopa kolmella hallintoportaalla yhtäaikaisesti. Esimerkiksi kaikki poliittiset nuorisojärjestöt vaativat helmikuussa, että samat poliitikot eivät saa istua kaikilla päätöksenteon tasoilla.

– On tehtävä muutoksia, ettei valta keskity ja päätöksenteon laatu heikkene kiireen takia, nuorisojärjestöjen puheenjohtajat vaativat.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat