Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Lohdullinen tutkimustieto nuorten syöpäpotilaiden sisaruksille: Vain harva sairastuu

Istock

Nuorten syöpäpotilaiden sisarusten sairastuminen syöpään nuorena on harvinaista, selviää Suomen Syöpärekisterin tutkimuksessa.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Yli 98 prosenttia alle 41-vuotiaana syöpään sairastuneiden lähisukulaisista ei ole sairastunut vastaavaan syöpään nuorena. Tutkimuksessa laskettiin myös syöpäpotilaan omien lasten saman syövän riski.

Varhainen suolistosyöpä perheessä nosti lähisukulaisten suhteellisen syöpävaaran yli 10-kertaiseksi. Rintasyövässä vaara jäi noin 3,5-kertaiseksi.

Aivo- ja keskushermoston syövissä havaittiin 2,5-kertainen suhteellinen syöpävaara ja melanoomassa alle kaksinkertainen.

Tutkimus toteutettiin Suomen Syöpärekisterin ja Suomen Akatemian kasvaingenetiikan tutkimuksen huippuyksikön yhteistyönä. Tutkimusta ovat rahoittaneet Syöpäsäätiö ja Suomen Akatemia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE