Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Työmarkkinat

Lomautukset vaarantavat lasten hyvinvoinnin, järjestö varoittaa – kuraattoreilta tuki sekä oppimiseen että korona-ahdistukseen

Istock
Koronavirustilanne saattaa aiheuttaa lapsissa myös ahdistusta.

Osa kunnista suunnittelee koulukuraattorien lomautuksia koronavirustilanteessa. Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian mukaan lomautukset vaarantavat lasten hyvinvoinnin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Talentian mukaan on tärkeää, että opettajilla on tukenaan toinen silmäpari lasten hyvinvointia arvioimassa.

– Opetushallitus edellyttää, että etäopetuksessa oleville oppilaille järjestetään heidän tarvitsemaansa oppimisen tukea sekä oppilashuoltoa. Kuraattoreiden lomautukset ovat ristiriidassa tämän kanssa, korostaa Talentian työelämäasioiden päällikkö Marjo Varsa tiedotteessa.

Lasten ja nuorten siirryttyä etäopiskeluun, ei kuraattorien tekemä työ ole Talentian mukaan vähentynyt, vaan se on muuttanut muotoaan ja tuonut uusia asiakkuuksia. Koronatilanne on tuonut kuraattoreille myös uusia tehtäviä.

”He seuraavat muun muassa etäopiskelun sujumista, oppilaiden jaksamista ja vointia, poissaoloja etäopiskelusta sekä ovat tukena koronavirustilanteen aiheuttamassa ahdistuksessa. Yhteistyö lastensuojelun kanssa on jatkunut. Myös konsultaatiot ovat lisääntyneet”, ammattijärjestö listaa.

– Joissakin tilanteissa huolena on myös koko perheen jaksaminen – varsinkin jos perheen vanhemmat ovat kotona etätöissä ja samalla yrittävät auttaa lastansa etäopiskelussa. Perheet ovatkin alkaneet tuoda väsymystään yhä enemmän esiin kuraattoreille, kertoo Talentian koulukuraattorit ry:n puheenjohtaja Hanna Gråsten-Salonen.

Lapset ja nuoret tarvitsevat apua ja tukea nyt poikkeustilanteessa ja myös sen jälkeen, Talentia korostaa. Oppilashuoltopalvelujen merkitys korostuu poikkeusoloissa, mutta Talentian mukaan on tärkeää ennakoida myös sitä, miten toimitaan, kun koulunkäynnin arki taas normalisoituu.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
10.8.2020
Tämä lasikatto on vielä rikkomatta – Maria Teikari pyrkii Akavan johtoon: ”Lopullinen kimmoke oli huoli ay-liikkeen tulevaisuudesta”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE