Ulkomaat

Lontoon terrori-iskun uhrimäärä noussut 7:ään

LEHTIKUVA / AFP PHOTO Daniel Leal-Olivas
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Daniel Leal-Olivas
LEHTIKUVA / AFP PHOTO Daniel Leal-Olivas

Lontoon terrori-iskuissa kuolleiden määrä on noussut seitsemään. Haavoittuneita on ainakin 48, kertoo poliisi tiedotustilaisuudessa.

Lontoon poliisi sai tiedon London Bridgellä väkijoukkoon ajaneesta autosta paikallista aikaa pian kymmenen jälkeen lauantai-iltana.

Yliajossa käytettiin valkoista pakettiautoa. Poliisin mukaan auto ajettiin London Bridgeltä Borough Market -torialueelle.

Epäillyt hyökkääjät poistuivat torialueella autosta ja puukottivat lukuisia ihmisiä. Puukotettujen joukossa on muun muassa poliisi. Hänen vammansa ovat vakavia, mutta eivät hengenvaarallisia, poliisista on kerrottu.

Poliisi on ampunut kolme epäiltyä hyökkääjää. He ovat kaikki miehiä.  Poliisi ampui miehet kahdeksan minuutin sisään siitä, kun poliisi sai tiedon tapahtuneesta. Epäillyillä hyökkääjillä oli päällään valepommiliivit.

Lontoon poliisin päällikön Cressida Dickin mukaan poliisi uskoo tällä hetkellä, että viime yön hyökkäyksiin ei osallistunut muita kuin poliisin ampumat kolme miestä.

Hyökkäyksessä on saanut surmansa seitsemn ihmistä. Luku ei pidä sisällään ammuttuja hyökkääjiä. Lähes 50 ihmistä haavoittui. Lisäksi paikan päällä on hoidettu runsaasti lieviä vammoja saaneita.

Mikään taho ei ole ilmoittanut olleensa iskun takana.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat