Politiikka

”Loogisesti lienee selvää, että kysynnän kasvu ei voi olla Sipilän hallituksen kikyn ansiota”

Lehtikuva
Lehtikuva

Prolaisten kokonaistyytyväisyys työelämään on parantunut noin 3 prosenttia vuoden 2015 jälkeen. Prolaisista 68 prosenttia oli tyytyväisiä työelämään vuonna 2017, kertoo Pron työmarkkinatutkimus.

Yritysten parantuneet taloudelliset olosuhteet ja parantunut työllisyystilanne selittävät tyytyväisyyden nousua työelämässä.

Pron jäsenten arvioiden mukaan tuotteiden ja palveluiden kysyntä lähti selvään nousutrendiin vuosien 2014 ja 2015 välillä ja saavutti kesällä 2017 vuoden 2012 tason. Työttömyyskassa Pron lukujen mukaan prolaisten työttömyys on vähentynyt yhtäjaksoisesti keväästä 2015 alkaen.

– Loogisesti lienee selvää, että kysynnän kasvu ei voi olla Sipilän hallituksen kikyn ansiota, tutkija Petri Palmu Prosta toteaa.

Palmu analysoi Pron kesällä 2017 tehdyn Pron työmarkkinatutkimuksen perusteella, miten kiky-prosessi on mahdollisesti vaikuttanut työelämään yksityissektorilla. Tutkimukseen vastasi noin 7 000 prolaista, jotka työskentelevät yrityksissä teollisuus-, rahoitus-, ict- ja viestintä sekä palvelualoilla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat