Nyheter

Lukas Lundin chefredaktör för ABL – vikarierar Kvarnström i ett år

Maja Lundin
Lukas Lundin är t.f. chefredaktör för Arbetarbladet det kommande året.
Maja Lundin
Lukas Lundin är t.f. chefredaktör för Arbetarbladet det kommande året.
Maja Lundin
Lukas Lundin är t.f. chefredaktör för Arbetarbladet det kommande året.

Arbetarbladets chefredaktör, nyvalde riksdagsledamoten Johan Kvarnström, beviljas arbetsledighet för återstoden av mandatperioden. I hans frånvaro kommer tidningen det kommande året att skötas av Lukas Lundin.

 

Ekenäsbon Lundin, som tidigare bland annat har varit aktiv inom Finlands svenska unga socialdemokrater (FSUD), är säkert bekant för flera av tidningens läsare som en aktiv ABL-medarbetare sedan flera år tillbaka. Han vikarierade även Kvarnström som chefredaktör vid dennes föräldraledighet under förra våren.

 

Denna gång blir vikariatet aningen längre; Lundin inleder arbetet under veckan, för att sedan fortsätta som tillfällig chefredaktör fram till maj nästa år. Han konstaterar att det är en mycket fin chans och lovar att göra sitt bästa för att upprätthålla tidningens kvalitet och fortsätta Kvarnströms hårda jobb.

 

– Tidningen har utvecklats mycket de senaste åren och jag tänker göra mitt bästa för att utveckla den ännu mer framöver.

 

– Arbetarbladet har inte bara varit en viktig tidning för mig personligen, likt all annan saklig press fyller den också en mycket viktig funktion i dagens samhälls- och debattklimat. Att få bära vidare det ansvaret känns mycket fint.

 

Bytet av chefredaktör påverkar förhoppningsvis inte kommunikationen med tidningen – kontaktuppgifterna förblir samma som förut och det går fortsättningsvis utmärkt att höra av sig med tips, frågor och respons via telefon (+358442406280) eller e-post (arbetarbladet@gmail.com).

 

 

 

 

Delningar

Dela denna artikel

Demokraatti 16/19
KÄTKETTY VENÄJÄ - Putinin suosio laskee
VÄRIKÄS SUOMI - Emme pärjää ilman maahanmuuttoa
SIXTEN KORKMAN - Ison kuvan hahmottaja
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa


Senast