Politiikka

Lukiolaiset riemuitsevat: ”Parasta bestiä!”

Lehtikuva
Lehtikuva

Suomen lukiolaisten liitto (SLL) iloitsee, että maksutonta toisen asteen koulutusta vaativa kansalaisaloite saavutti tänään vaaditut 50 000 kannattajaa, ja aloite etenee eduskunnan käsittelyyn.

– Aivan mahtavaa! Vielä viikko sitten tilanne näytti hiukan epätoivoiselta, mutta yksittäisten ihmisten ja järjestöjen avulla onnistuimme, SLL:n puheenjohtaja Alvar Euro riemuitsee.

Aloitteessa vaaditaan selvityksiä ja lakimuutoksia toisen asteen opintojen muuttamisesta aidosti maksuttomiksi. Tällä hetkellä lukiolainen voi joutua maksamaan opinnoistaan jopa 2 500 euroa ja SLL:n näkemyksen mukaan tämä asettaa nuoret keskenään eriarvoiseen asemaan.

– Monille kustannukset ovat syy lukion lopettamiseen, ja tähän useat lukiolaiset haluavat nyt muutosta. Huoli on herännyt etenkin niiden lukiolaisten puolesta, joilla menee heikommin. Rahan puute ei saa katkaista kenenkään koulutuspolkua. Tämä on meille tärkeä asia, toivomme että se on sitä myös kansanedustajille, Euro vetoaa.

Maksuton toisen asteen koulutus kaikille -kansalaisaloitteen käynnistivät Pelastakaa lapset ry, Suomen lukiolaisten liitto (SLL), Suomen ammattiin opiskelevien liitto – SAKKI ry, Suomen opiskelija-allianssi OSKU ry, Finlands svenska skolungdomsförbund FSS rf, Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry ja Suomen nuorisoyhteistyö – Allianssi ry sekä Suomen vanhempainliitto.

Aloitteen voi allekirjoittaa vielä sunnuntaihin 18. maaliskuuta asti.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat