Kotimaa

Lyly toivoo sopimusta – työajan pidennys 24 tunnilla on vaikea asia

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoo toivovansa, että työmarkkinaneuvotteluissa saadaan ratkaisu. SAK:n liitot ovat parhaillaan koolla. Lylyn mukaan sopimusneuvotteluissa tulos on olemassa.

– Olen ollut neuvottelutulosta tekemässä, itse toivoisin, että tästä tulisi aikanaan ratkaisu. Katsotaan, miten liitot suhtautuvat.

Lylyn mukaan työajan pidennys 24 tunnilla on vaikea asia.

– Se on yleinen työajan pidennys, sen kukin sopimusala parhaalla tavalla katsoo, miten sijoittaa, jos tästä ratkaisu syntyy, Lyly sanoi.

Lylyn mukaan sairauspäivien leikkauksia ja lomien leikkauksia ei ole paketissa mukana. Lomarahat ovat osittain mukana ja koskevat julkista sektoria.

SAK:n lisäksi Akavan ja STTK:n hallinnot ovat parhaillaan arvioimassa neuvottelutulosta. Maan hallitus on tällä tietoa illansuussa arvioimassa neuvottelutulosta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on perunut Turun-vierailunsa työmarkkinatilanteen takia. Hän kertoi asiasta Twitter-tilillään.

Työmarkkinajärjestöt ovat päässeet yöllä sopuun yhteiskuntasopimuksen päälinjoista, ja hallituksen on määrä ottaa kantaa neuvottelutulokseen.

Jos hallitus pitää yhteiskuntasopimusta riittävän hyvänä Suomen kilpailukyvyn kannalta, se luopuu työelämän kiristyspaketista eli niin sanotuista pakkolaeista.

Sipilän mukaan hallitus tiedottaa näkemyksestään illalla.

Otsikkoa muutettu ja juttua täydennetty.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat