Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

D-analyysit

Maahanmuuttaja vie työt, tuet tai naiset tai ne kaikki – näin kulkee perussuomalainen logiikka

Lehtikuva
Päätoimittajalta

Rane Aunimo

Kirjoittaja on Demokraatin va. päätoimittaja.

Perussuomalaiset käy kohti kuntavaaleja tutulla kauhistelu- ja pelottelutaktiikalla. Puolueen ajatuspaja esitteli maanantaina puolueen Tuumaustunnilla kuntakohtaisia maahanmuuttokustannuksia. ”Kuka todellisuudessa maksaa Närpiön tomaattitarhojen työvoimakustannukset?” puolue herkutteli jo ennalta mediatiedotuksessaaan.

Rane Aunimo

Demokraatti

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho käytti omassa puheessaan termejä ”kurkunkatkojat” ja ”turvapaikkaturistit” sekä väitti, että ”vain ulkomaalaisilla, myös raiskaajilla ja murhaajilla, on oikeus turvallisuuteen”. Halla-ahon mukaan ”yhteisten rahojen kippaaminen…. haittamaahanmuuttoon on lopetettava”.

Sosiaalisessa mediassa perussuomalaiset on jakanut kuvaa tomaatista ja kurkusta. Tomaatti kertoo, että maahanmuuttajien osuus Närpiössä maksetusta toimeentulotuesta on 54,6 %. Kurkku julistaa alempana, että maahanmuuttajien osuus Närpiössä maksetusta työttömyysturvasta on 47,6 %. Hurjia lukuja!

Närpiö on valikoitunut perussuomalaisten agendalle kenties siksi, että maahanmuuttajien osuus koko ruotsinkielisen kunnan väestöstä on suhteellisen suuri. Närpiön asukkaista 16 prosenttia on ulkomaalaistaustaisia.

Se mikä perussuomalaisten propagandasta sopivasti ”unohtuu” on se, että Närpiössä on ensinnäkin erittäin vähän toimeentulotuen saajia ja toiseksi kunnan työttömyysaste on 4,3 %. Närpiön kaupunginjohtajan Mikaela Björklundin mukaan perustulon varassa Närpiössä elää vain 0,4 prosenttia asukkaista ja heistä siis noin puolet on maahanmuuttajia.

Toimeentulotukea Närpiössä maksettiin viime vuonna 28,3€ per asukas. Summa on maan pienimpiä. Helsingissä vastaava summa oli viime vuonna 216,3€ per asukas.

Närpiössä on hieman alle 10 000 asukasta, joten perustulon varassa elää parisenkymmentä maahanmuuttajaa kaupungin noin puolestatoistatuhannesta maahanmuuttajasta. Työttömyysprosentti kunnassa on niin matala, että moni muu kunta Suomessa saa olla kateellinen. Mutta kun mikään ei kelpaa.

Prosenttilukujen ihmeistä kelpaa tehdä hyistä propagandaa, koska harva jaksaa perehtyä numeroihin tarkemmin. Tämä on koko perussuomalaisen julistuksen ydin. Silti perussuomalaisten valitsema Närpiö on tunnetusti tehokkaalta ps-koneistolta harvinaisen onneton huti, joka vain alleviivaa puolueen perusjulistuksen synkkyyttä.

Koska perussuomalaiset kuuluttaa joka käänteessä suoraan puhumisen tärkeyttä, voisi joku välkky heidän johdostaan sanoa suoraan, ettei heidän politiikassaan yksinkertaisesti ole sellaista asiaa kuin hyvä maahanmuuttaja. Maahanmuuttaja vie työt, tuet tai naiset tai huonoimmillaan ne kaikki yhtäaikaa. Samaa järkeistystä edustaa puolueen politiikka, jossa potentiaalisia maahanmuuttajia pitäisi auttaa jo lähtömaissaan, kunhan sen tekee joku muu kuin Suomi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE