Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Maailman yliarvostetuimman kenraalin” vastaus Trumpille: En ole vain yliarvostettu kenraali, olen paras

Lehtikuva

Yhdysvaltojen entinen puolustusministeri James Mattis on sanonut olevansa ylpeä tittelistään ”maailman yliarvostetuimpana kenraalina”, jonka hän sai kiukkuiselta presidentti Donald Trumpilta aiemmin tällä viikolla.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

New Yorkissa järjestetyillä päivällisillä puhunut Mattis sanoi Trumpin solvauksen osoittavan, että hän on noussut suurten joukkoon.

– En ole vain yliarvostettu kenraali. Olen paras, maailman yliarvostetuin. On suuri kunnia saada se arvo Donald Trumpilta, koska hän on myös kutsunut Meryl Streepiä yliarvostetuksi näyttelijäksi.

– Joten olen kai kenraalien Meryl Streep, ja se kuulostaa minusta aika hienolta, Mattis vitsaili.

Mattis sai niskaansa Trumpin haukut, kun presidentti tapasi demokraattien johtoa Valkoisessa talossa keskiviikkona. Syyrian tilannetta käsitellyt kokous ryöstäytyi nimittelyksi, ja edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi sanoi presidentin saaneen sen aikana hermoromahduksen.

Mattis suhtautui Trumpin nimittelyyn rauhallisesti.

– Minä ansaitsin kannukseni taistelukentällä, Donald Trump ansaitsi kannuksensa lääkärin kirjeessä, Mattis sivalsi viitaten Trumpin kantapäiden luupiikkeihin, joiden perusteella presidentti välttyi joutumasta Vietnamin sotaan.

Mattis erosi tehtävästään viime vuonna ja sanoi, ettei hänen maailmankuvansa sovi yhteen Trumpin näkemysten kanssa.

– Johdin joukkoja Irakissa, Syyriassa ja Afganistanissa. Yritin tuoda rauhaa ja järjestystä paikkoihin, joissa ei ollut järjestäytynyttä hallitusta, joissa hallitsi kaaos ja keskenään sotivat ryhmät, joissa järjettömät pelot ja viha hallitsivat, Mattis sanoi.

– Se oli kovaa työtä, kunnes aloitin Washingtonissa ja ymmärsin, että ulkomailla sodan keskellä oli siihen verrattuna aika helppoa toimia, Mattis sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE