Politiikka

”Maakuntauudistus ei toisi pääkaupunkiseudulle mitään lisäarvoa” – Demaripäättäjiltä tyrmäys: ”Kokoomuksen runnoma valinnanvapausmalli lisää menoja”

SDP:n pääkaupunkiseudun valtuustoryhmien puheenjohtajat Eveliina Heinäluoma (Helsinki), Sirkka-Liisa Kähärä (Vantaa) ja Markku Sistonen (Espoo) ilmoittavat yhteisessä kannanotossaan, että pääkaupunkiseutu ei tarvitse hallituksen ajamaa sote- eikä maakuntauudistusta.

Ryhmäjohtajien mukaan hallituksen malli ei ratkaise tämän päivän ongelmia eikä tulevaisuuden haasteita.

”Hallitus sivuuttaa sote-uudistukselle asetetut alkuperäiset ja tärkeät tavoitteet ajamalla maakuntahallintoa sekä markkinaehtoisuutta palvelutuotantoon. Kokoomuksen runnoma valinnanvapausmalli ei toisi sosiaali- ja terveydenhuoltoon säästöjä vaan päinvastoin lisää menoja. Kumpaakaan ei pääkaupunkiseudulla tarvita.”

Sote-uudistus ja sen rahoitusmalli tässä muodossa vaarantaisi maan tärkeimmän osan, pääkaupunkiseudun kilpailukyvyn.

Puheenjohtajien kannanoton mukaan toteutuessaan hallituksen suunnittelemat uudistukset vaarantaisivat erityisesti erikoissairaanhoidon nykyisen korkean tason ja sirpaloisi perustason sosiaali- ja terveyspalvelujen järkevän työnjaon ja kehittämisen.

”Tätä työtä on tehty vuosien ajan ja sille työlle pitää juuri nyt antaa kehittymismahdollisuudet. Lisäksi sote-uudistus ja sen rahoitusmalli tässä muodossa vaarantaisi maan tärkeimmän osan, pääkaupunkiseudun kilpailukyvyn.”

Kolmikon mielestä myöskään maakuntauudistus ei toisi pääkaupunkiseudulle mitään lisäarvoa.

”Jos maakuntauudistus kuitenkin runnotaan läpi, maakunnille pitäisi lainsäädännössä varata mahdollisuus järjestää hallintonsa ja palvelunsa alueen erityispiirteet huomioon ottaen, perustuslain velvoitteita unohtamatta. Selkeintä olisi, että maakunta mahdollistaisi pääkaupunkiseudun kuntien oman palvelutuotannon yhdessä yksityisen ja kolmannen sektorin täydentävien palvelujen kanssa.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat