Nyheter

Maarit Feldt-Ranta: Det var en otroligt fin upplevelse

Johan Kvarnström
Johan Kvarnström
Johan Kvarnström

SDP:s vice ordförande Maarit Feldt-Ranta tackar alla som stöttat henne i presidentkampanjen. Nästa steg är att stötta Tuula Haatainen till president.

Andan har varit utomordentlig och fokuset fått ligga på sakfrågor under primärvalets kampanj. Maarit Feldt-Ranta, Tuula Haatainen och Sirpa Paatero har diskuterat utrikes- och säkerhetspolitik, värderingar och presidentens roll i denna samtid. Kandidaterna delade förstås socialdemokratiska värderingar och kunde under kampanjen lyfta fram dessa tillsammans och komplettera varandra.

– En sak är given; det blir en underbar kvinna som blir vår kandidat! skrev Feldt-Ranta på Facebook på fredag kväll.

 

Då jublet lagt sig i Jyväskylä på lördagen efter beslutet att välja Tuula Haatainen till president säger Feldt-Ranta att det hela varit en fin erfarenhet trots att det nu inte gick vägen. Hon fick 42,1 procent av rösterna, medan Haatainen fick 48,3 och Paatero 8,6. Hon ångrar på intet sätt sin satsning.

 

– Det var en superbra erfarenhet, verkligen en fin upplevelse. Förstås hade jag gärna blivit vald till vår presidentkandidat. Men jag är ytterst nöjd. 42 procent av de som röstade gav sitt stöd till mig och jag är ödmjukt tacksam för det. Det har varit en otroligt fin upplevelse, jag är jätteglad att jag gav mig in i det här, säger Feldt-Ranta som börjar blicka vidare:

Nu stöttar vi Tuula till framgång i presidentvalet.

Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa