Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Macron pääsee selittämään ”aivokuollut Nato” -lausuntoaan Naton pääsihteerille

LEHTIKUVA / AFP / OLEKSANDR GIMANOV
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg aikoo ensi viikolla keskustella Ranskan presidentin kanssa tämän Nato-kommenteista.

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg aikoo ensi viikolla keskustella Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa tämän kommenteista siitä, että Nato on ”aivokuollut”.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Stoltenberg kertoi asiasta lehdistötilaisuudessa sotilasliiton ulkoministerikokouksen aattona.

– Mielestäni tämä on paras tapa käsitellä mahdollisia eroavaisuuksia: istumme alas, keskustelemme niistä ja yritämme ymmärtää kokonaisuudessaan nämä viestit ja syyt, joista ne kumpuavat. Minun viestini on, että Nato on kehittyvä, ketterä ja vastaamiskykyinen, Stoltenberg sanoi.

Macron sanoi Economist-lehden haastattelussa Naton kärsivän ”aivokuolemasta”, joka näkyy muun muassa Euroopan ja Yhdysvaltojen välisen strategisen yhteistyön puutteina ja Nato-maa Turkin omatoimisena hyökkäyksenä Pohjois-Syyriaan.

Stoltenberg puolusti Natoa kiivaasti puheessaan. Hän sanoi Naton tekevän enemmän asioita kuin koskaan ja varoitti kaivamasta maata sotilasliiton jalkojen alta.

Macronin Nato-puheet saivat lämpimän vastaanoton lähinnä Venäjältä. Naton itäeurooppalaisissa jäsenmaissa Macronin kommentit herättivät likimain kauhua varsinkin, kun hän samalla ilmaisi halunsa lämmittää suhteita Venäjään.

Saksan liittokansleri Angela Merkel tuomitsi Macronin ”laveat arviot” ja vakuutti Naton olevan yhä välttämätön Euroopan turvallisuudelle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE