Politiikka

”Mahdollistaa kestävän luonnonvarojen hyödyntämisen” – Kumpula-Natri on tyytyväinen parlamentin äänestystulokseen

Kari Hulkko
Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri.
Kari Hulkko
Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri.
Kari Hulkko
Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri.

Suomen hallituksen ja metsäteollisuuden ajama kanta voitti, kun Euroopan parlamentti äänesti metsien hiilinielujen laskentatavasta. Parlamentti hyväksyi ympäristövaliokunnan mietinnön suomalaismeppien ajaman muutoksen kanssa.

SDP:n europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri on tyytyväinen Euroopan parlamentin tämänpäiväiseen äänestystulokseen niin sanotuissa LULUCF-asiassa.

Parlamentin hyväksymän kannan mukaisesti tulevaisuuden metsänkäyttöä voidaan kasvattaa, mutta metsien säilymisestä hiilinieluina pidetään edelleen kiinni.

Asia on herättänyt Suomessa huolta, mutta parlamentti päätyi lopulta Suomen edun mukaiselle kannalle.

– Koko Euroopassa puhutaan biopohjaisiin raaka-aineisiin panostamisesta ja uusien innovaatioiden tekemisestä biotaloussektorilla. Nyt hyväksytty kanta mahdollistaa kestävän luonnonvarojen hyödyntämisen, mutta pitää kuitenkin huolen, ettei metsiä kaadeta koskaan enemmän kuin ne kasvavat, Kumpula-Natri sanoo.

Seuraavaksi nähdään, mitä mieltä jäsenmaat ovat asiasta.

LULUCF-käsittely on ollut parlamentissa pitkä prosessi.

Kumpula-Natri neuvotteli aiemmin keväällä parlamentin teollisuusvaliokunnalle lausunnon, jossa otettiin paremmin huomioon eri maiden tilanteet.

– Nyt hyväksytty Euroopan parlamentin kanta on lähellä neuvottelemaani kantaa. Seuraavaksi nähdään, mitä mieltä jäsenmaat ovat asiasta, Kumpula-Natri sanoo.

– Eurooppa tarvitsee metsiään ilmaston muutosta hillitseviksi hiilinieluiksi, mutta myös kestävää metsätaloutta ja uusiutuvasta energiasta saatavaa polttoainetta korvaamaan fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat