Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Urheilu

Mäki hyytyi ankkuriosuudella – Kläbo hiihti Norjalle viestikultaa

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Norjan Johannes Hösflot Kläbo maalissa, jonne saapuu toisena Venäjän ankkuri Aleksandr Bolshunov.

Suomi on sijoittunut kuudenneksi miesten 4×10 kilometrin viestissä Oberstdorfin MM-hiihdoissa. Suomen ankkuri Joni Mäki oli mukana pronssimitalitaistelussa, mutta Ranskan Jules Lapierre karkasi kilpailun viimeisellä kierroksella ja toi maan kolmantena maaliin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lapierren ero Mäkeen oli maalissa lopulta liki 40 sekuntia.

Norja voitti MM-kultaa ennen Venäjän hiihtoliittoa, kun Johannes Hösflot Kläbo kukisti Aleksandr Bolshunovin loppukirissä. Suomea ennen sijat neljä ja viisi menivät Ruotsille ja Sveitsille.

Suomen viestin avasi Ristomatti Hakola, toisen osuuden lykki Iivo Niskanen ja kolmannen osuuden hiihti Perttu Hyvärinen.

Suomen miesten edellinen viestin arvokisamitali on Liberecin MM-pronssi vuodelta 2009.

Hiihtäjille ja joukkueiden huoltojoukoille lisähaastetta toi hankala keli. Ennen perjantaita Oberstdorfin hiihtokisat oli viety läpi poutasäässä, mutta perjantaina koko viestikisan ajan satoi sankasti räntälunta.

Niskanen kuroi Venäjän eron kiinni

Hakola toi Suomen vaihtoon avausosuuden jälkeen toisena, 45 sekuntia johtoon karannutta Venäjää perässä. Venäjän Aleksei Tshervotkin oli omalla osuudellaan ylivoimainen.

–  Oli niin raju keli lähteä ajamaan (Tshervotkinia kiinni), niin ajattelin, etten stressaa. Mulle on Kankaanpään Suunnistajien suunnistuskoulussa jo opetettu, että avausosuudella ei voi voittaa viestiä, vaan hävitä sen, Hakola kertoi Ylen tv-haastattelussa hiihtonsa jälkeen.

Toisella osuudella Niskanen kuroi Venäjän eron nopeasti kiinni, ja Suomi vaihtoi toisena Norjan peesissä. Niskanen ja Norjan Emil Iversen nykäisivät pienen eron.

–  Oli sovittu Emilin kanssa, että vedetään vuorovedolla, mutta hänellä ei ollut vetohaluja. Loppuun oli vielä pakko yrittää viimeiseen nousuun, Niskanen summasi osuuttaan Ylen haastattelussa.

Kolmannella osuudella Hyvärinen menetti hieman Suomen asemia, sillä Ranska ja Ruotsi tulivat Suomen ohi. Hyvärinen toi Suomen kuitenkin neljäntenä vaihtoon yhdessä Venäjän kanssa.

Ankkuriosuudella Venäjän Bolshunov teki nopeasti irtioton ja kuroi Kläbon yli puolen minuutin etumatkan kiinni. Suomi pääsi pronssitaistoon Ranskan, Ruotsin ja Suomen takaa kirineen Sveitsin kanssa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE