Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Mäkisalo-Ropponen opetusministerille: “Aikuisopettajien huolet ammatillisen koulutuksen tilanteesta on sivuutettu täysin”

Merja Mäkisalo-Ropponen

Huoli hallituksen ammatillisen koulutuksen reformin vaikutuksista opiskelijoiden ja opettajien arkeen sai kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropposen (sd.) esittämään marraskuussa hallitukselle kirjallisen kysymyksen opettajien työhyvinvoinnin turvaamisesta ja aikuispedagogiikan kehittämisestä.

Demokraatti

Demokraatti

Aikuisopettajien liitto AKOL ry:n jäsenistölleen tekemässä tutkimuksessa puolet kyselyyn vastanneista opettajista oli huolissaan työssä jaksamisesta.

Mäkisalo-Ropponen on pettynyt opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselta (kok.) kirjalliseen kysymykseen saadusta vastauksesta. Mäkisalo-Ropponen kokee, että opetusministerin vastaus jättää täysin huomioimatta aikuiskoulutuksen ja aikuisopettajien kokemat haasteet ammatillisen koulutuksen reformin aiheuttamien monien muutoksien seurauksena.

‒ Petyin opetusministeriltä saatuun vastaukseen, joka sivuuttaa täysin aikuisopettajat ammatillisen koulutuksen reformin pyörteissä.

On ihan eri asia antaa opetusta esimerkiksi 16-vuotiaalle, kun vaikkapa jo pidemmän työuran tehneelle ammatinvaihtajalle, Mäkisalo-Ropponen kertoo.

Mäkisalo-Ropponen peräänkuuluttaa ammatillisen koulutuksen moninaisuuden huomioimista reformin toimeenpanossa.

Koulutuksen piirissä olevilla nuorilla ja aikuisilla on usein erilainen motivaatio ja oppimisen taidot, mikä pitää huomioida myös annettavassa opetuksessa ja ohjauksessa.

‒ Hallituksen ajaman ammatillisen koulutuksen reformin vaikutukset alkavat nyt paljastua kokonaisuudessaan, eikä näky ole kaunista katseltavaa.

Reformin tavoitteiden saavuttaminen ja kaikkien ammatillisen koulutuksen piirissä olevien näkökulmien huomioiminen edellyttää myös taloudellisia panostuksia koulutuksen järjestäjille, joita nyt ei ole näköpiirissäkään, Mäkisalo-Ropponen huokaisee.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE