Ulkomaat

Mallorcalla syytetään viranomaisia rankkasateiden huonosta tiedottamisesta

Espanjassa Mallorcalla useita ihmisiä on yhä kateissa tiistain rankkasateiden ja tulvien jäljiltä. Viranomaisten mukaan kateissa ovat viisivuotias poika ja saksalainen pariskunta.

Poika on kotoisin Mallorcalta. Sanomalehti El Mundon mukaan hän oli autossa äitinsä ja siskonsa kanssa, kun auto joutui tulvavesien saartamaksi. Äiti kuoli, mutta pojan kahdeksanvuotias sisko pelastui.

Kaikkiaan kuolleita on tähän mennessä löydetty kymmenen. Heistä seitsemän on espanjalaisia. Lisäksi tulvissa kuoli brittipariskunta ja hollantilainen nainen.

Pelastustöiden lisäksi tulvatuhojen raivaus jatkuu. Kun katastrofin laajuus on paljastunut, Espanjassa on kiihtynyt arvostelu viranomaisia kohtaan.

Paikallisten asukkaiden mukaan alueen tulva-alttiudesta on tiedetty, mutta tulvien ehkäisemiseksi tai niihin varautumiseksi ei ole tehty tarpeeksi.

– Jo vuonna 1989 kävi samoin. Silloinkin autoja kalastettiin merestä, kertoi paikallisen supermarketin kauppias Albert Perera El Mundolle S’illotin rantakylässä.

Myös toinen S’illotin asukas Carlos Troncoso kertoi, että alueella on nähty pahoja tulvia useasti aiemminkin.

– Jos alue tiedetään vaaralliseksi, miksi (viranomaiset) eivät tee mitään, kun rankkasateista ilmoitetaan? Näin on käynyt ennen ja käy jatkossakin, Troncoso sanoi lehdelle.

Myös säätieteilijöitä on arvosteltu. Mallorcalle oli annettu varoitus runsaista sateista, mutta laajaa tulvimista ei osattu ennakoida.
Espanjan meteorologian laitoksen Aemetin meteorologi Daniel Santos kertoi sanomalehti El Paisille, että tiistain kaltaista myrskyä on hyvin vaikea ennustaa.

– Myrsky oli Aemetin seurannassa, mutta tällaiset sääilmiöt ovat hyvin paikallisia ja voimakas myrsky voi kehittyä tunneissa, Santos sanoi.

STT–MARIA ROSVALL

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


SIMO ALASTALO

Hampaaton rauhan Pekka syleilee natseja
14.12.2018

Luetuimmat


Uusimmat