Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Malm: ”Perussuomalaisten linja on työntekijöiden kurjistamisen linja”

Jukka-Pekka Flander
SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm.

– On myytti, etteivätkö suomalaiset työmarkkinat olisi joustavat. Esimerkiksi vientiteollisuuden työpaikoilla voidaan jo nyt sopia paikallisesti lähes kaikesta. Yksi ei kuitenkaan jousta: vähimmäispalkat eivät jousta alaspäin, sanoo SDPn 1. varapuheenjohtaja Niina Malm tiedotteessaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Malm toteaa, että Suomi elää vientiteollisuudesta ja osaavasta työvoimasta. Siksi vientialoilla työehdot on sovittu niin, että yritykset pärjäävät globaalissa kilpailussa.

– On virheellistä väittää, että työpaikoilla ei voitaisi sopia paikallisesti. Esimerkiksi Teknologiateollisuuden työehtosopimus antaa valtavan laajat mahdollisuudet joustoihin ja paikalliseen sopimiseen, Malm sanoo.

Hän toteaa, että vientialoilla laajasti sovellettavassa Teknologiateollisuuden työehtosopimuksessa on useita kymmeniä kohtia, joista voidaan sopia paikallisesti. Näitä ovat muun muassa työajat, vuosilomat, palkankorotukset ja luottamusmiesten toiminta. Paikallisesti voi sopia asiasta riippuen joko luottamusmiehen tai yksittäisen työntekijän kanssa. Ainoa iso asia, jota työehtosopimus ei mahdollista on vähimmäispalkan alittaminen.

– Työehtosopimukset suojaavat työntekijöitä. Perussuomalaisia ei haittaisi, vaikka työelämä kurjistuisi ja palkat pienenisivät. Tämä viesti on välittynyt pj Halla-ahon viimeisimmistä lausunnoista, Malm katsoo tiedotteessaan.

Malm sanoo, että Halla-aho on viime aikoina kyseenalaistanut julkisuudessa muun muassa irtisanomissuojan ja yleissitovuuden merkityksen.

– Kaikki nämä muutokset vaikeuttaisivat työntekijöiden asemaa, mikä pienentäisi palkkoja ja heikentäisi työehtoja.

– Perussuomalaisten linja on työntekijöiden kurjistamisen linja, Malm päättää tiedotteensa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE