Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

MaRa: Sputnik-rokote tulee hyväksyä myös Suomessa – ”Venäläisten Suomeen tuoma matkailutulo oli 632 miljoonaa euroa vuonna 2019”

Lehtikuva

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa vaatii, että ulkomaalaisilta matkailijoilta tulee poistaa toisen testin vaatimus Suomeen saavuttaessa, ja Sputnik-rokote tulee hyväksyä turvalliseksi rokotteeksi THL:n esityksen mukaisesti.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”THL on katsonut, ettei terveysturvallinen matkustaminen edellytä sitä, että negatiivisen testituloksen kotimaassaan saaneet ulkomaalaiset matkailijat testattaisiin vielä Suomessa toisen kerran. Laitos on katsonut, että Sputnik-rokote on turvallinen rokote, vaikka EU:n lääketurvallisuusviranomainen ei ole vielä hyväksynyt sitä sellaiseksi. Venäläisillä asiakkailla on erittäin suuri merkitys matkailualan yrittäjille Suomessa, ehkä suurempi merkitys kuin missään muussa EU-maassa. Venäläisten Suomeen tuoma matkailutulo oli 632 miljoonaa euroa vuonna 2019. Nykyisin venäläiset eivät pääse Suomeen liike- eikä vapaa-ajanmatkalle, jollei heillä ole kiinteistöä, asuntoa tai vapaa-ajanasuntoa Suomessa, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo tiedotteessa.

Hallitus antoi tänään eduskunnalle tartuntatautilain muutosta koskevan esityksen, jolla jatkettaisiin matkustus-, ravintola- ja asiakastilarajoituksia sekä koronapassin käyttöä 30.6.2022 asti.

MaRan mukaan rajoitukset ovat vakava puuttuminen perustuslaissa turvattuun elinkeinovapauteen, eikä lakia voida varmuuden vuoksi jatkaa pidemmälle kuin 28.2. Ruokaravintoloita koskevat rajoitukset tulee järjestön mukaan poistaa ja niitä käsitellä samalla tavalla kuin muita vähäisen riskin tiloja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE