Kotimaa

Mari K. Niemi Vaasan yliopiston uuteen johtajavirkaan

Kari Hulkko
Mari K. Niemi.
Kari Hulkko
Mari K. Niemi.
Kari Hulkko
Mari K. Niemi.

Valtiotieteiden tohtori Mari K. Niemi, 43, on nimitetty Vaasan yliopiston uuden Innovation and Entrepreneurship InnoLab –tutkimusalustan johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä 5. tammikuuta 2018.

Uuden InnoLab -tutkimusalustan tehtävänä on tukea Vaasan yliopiston kehittymistä entistäkin tutkimuspainotteisemmaksi yliopistoksi.

– Keskeisiä tavoitteita ovat muun muassa ulkoisen tutkimusrahoituksen määrän kasvattaminen ja erilaisten uudistumista edistävien mahdollisuuksien hyödyntäminen, Mari K. Niemi toteaa.

InnoLab on avoin tutkimusympäristö, jossa painottuvat tiede, avoimet innovaatiot ja käyttäjäinnovaatiot. Näillä on suurta merkitystä tutkimusmenetelmiin ja innovaatioiden syntyyn niin yrityksissä kuin laajemmin yhteiskunnassa. Teemat ovat myös EU:n Horisontti 2020 -rahoituksen ja kotimaisen tutkimusrahoituksen painopistealueita.

Tutkimusteemoja voivat olla esimerkiksi innovaatiot ja niiden kaupallistaminen, joukkorahoitus, julkisen sektorin uudistuminen ja käyttäjävetoiset liiketoimintamallit.

– Tutkimustaustansa, työkokemuksensa ja erittäin laajojen verkostojensa kautta Mari K. Niemellä on vahvaa osaamista ulkoisen rahoituksen hankinnasta, kansainvälisistä hankkeista sekä tutkimuksen vaikuttavuudesta ja uusimmasta tiedeviestinnästä, sanoo Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto.

InnoLab ei ole perinteinen kiinteä organisaatio, vaan jatkuvasti muokkautuva ja uudistuva toimija. Johtajan tehtävässä keskeisintä onkin tunnistaa toimijoiden osaaminen ja tarpeet ja saattaa heidät yhteen.

– Yksi ensimmäisiä tehtäviäni on tutustua Vaasan yliopiston tutkijoihin ja heidän hankkeisiinsa. Näin heidän asiantuntemuksensa tulee laajasti hyödynnettyä ja pääsemme yhdessä miettimään, miten InnoLab voi palvella heitä ja millaisia mielenkiintoisia tutkimushaasteita se voi tarjota, Mari K. Niemi toteaa.

Mari K. Niemi on viestintään erikoistunut poliittisen historian dosentti ja Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija. Hän työskentelee tällä hetkellä vierailevana tutkijana Valencian yliopiston Ihmisoikeusinstituutissa Espanjassa.

Maaliskuusta 2013 joulukuuhun 2016 Niemi työskenteli vierailevana tutkijana journalismin oppiaineessa Strathclyden yliopistossa Skotlannissa. Hän on väitellyt valtiotieteiden tohtoriksi Turun yliopistossa vuonna 2014.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat