Politiikka

Maria Guzenina:” Ei kukaan enää jaksa meriselityksiä – eikä tunneleihin voi herkkusieniäkään alkaa kasvattaa”

Lehtikuva
Lehtikuva

Espoon kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina kommentoi Facebook-tilillään tänään saatuja arvioita Länsimetron loppupätkän kustannuksista ja aikataulusta. Kustannukset nousevat lähes 400 miljoonaa ja viivästystäkin heltiää kolme vuotta alkuperäisestä arviosta.

Espoon kaupunginhallitus käsittelee kokonaisuutta ensi maanantaina.

”Ensimmäinen ja tärkein asia tässä tilanteessa on, että viivästyksen haitat on minimoitava tavallisille espoolaisille. Muun muassa Espoon vaatimat neljä suoraa linjaa Kamppiin pitää saada palautettua siihen asti, että metro toimii moitteettomasti Kivenlahdesta saakka. Ja muutkin Espoon vaatimat korjaukset joukkoliikenteen puutteisiin on hoidettava kuntoon.”

Maria Guzenina.

Guzeninan mukaan konsernijaosto tulee seuraamaan tehostetusti Länsimetron uuden kustannusarvion toteutumista.

”On täysin kestämätöntä, jos kustannusarviot paukkuvat kerta toisensa jälkeen.”

Guzenina kertoo, että konsernijaoston vaatimuksesta Länsimetron hallituksen osaamista on vahvistettu. Myös uuden toimitusjohtajan myötä Länsimetrosta on luvattu tehdä yhtiönä dynaamisempi.

”Tässä yhteydessä on päättäjille luvattu, että projektinhallinta saadaan näillä toimilla tarvittavalle tasolle. Meidän päättäjien on valvottava, että tämä lupaus pitää. Ei kukaan enää jaksa meriselityksiä.”

Guzenina sanoo edellyttäneensä, että Länsimetron jatkeen projektisuunnitelman päivityksessä ollaan ”inhorealistisia”.

”Eikä sinne tunneleihin voi herkkusieniäkään alkaa kasvattaa. Länsimetron rakentaminen pitää viedä loppuun, mutta ykkösvaiheen virheitä ei ole varaa toistaa ja nyt päivitetyssä kustannusarvioissa on pysyttävä.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 6 Demokraatti
HYVÄN TÄHDEN - Hussein al-Taee on kulkenut pitkän matkan
HYS! - Mitä Mitä se sulle kuuluu, mitä mä tienaan?
BREXIT - Tulevaisuus jonka ei pitänyt toteutua
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


DEMOKRAATTI

Demokraatti 7/19: Oho! Miten tässä nyt näin kävi? Norja on hoitotyön onnela, Minä-minä-ero! Miksi Ville Virtanen katsoo muualle?
21.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat