Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Marin: Rajoituksia saatetaan taas tarvita, jos koronatilanne vaikeutuu – ”En olisi missään nimessä valmis ottamaan niitä käyttöön nyt”

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ja vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo osallistuivat Flow-festivaalin aloittavaan paneelikeskusteluun Helsingissä 12. elokuuta 2022.

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) mukaan Suomessa saatetaan tarvita koronaan liittyviä rajoituksia mahdollisesti vielä tulevaisuudessa, jos pandemian tilanne vaikeutuu. Marin ja usea muu poliitikko kommentoi musiikki- ja tapahtuma-alan tilannetta Flow Talks Music -paneelikeskustelussa Helsingissä perjantaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Valitettavasti joudun sanomaan, että epävarmuus tulee jatkumaan. Mutta en olisi missään nimessä valmis ottamaan niitä (rajoituksia) käyttöön nyt. Korona on muuttunut lievempään suuntaan, ja meidän on pidettävä yhteiskunta auki, Marin sanoi.

Jos pandemiasta on syntynyt jotain hyvää, se on pääministerin mukaan se, että kulttuurin toimijat ovat ryhtyneet entistä tiiviimpään yhteistyöhön.

Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen sanoi, että olisi väärin, jos perusoikeuksia koskeva säädös otettaisiin käyttöön.

-  Nythän muun muassa ulkomaanmatkailu on vapautunut. Samoin esimerkiksi THL:n johtaja Mika Salminen on sanonut, että korona kannattaisi poistaa yleisvaarallisten tautien listalta.

Elomaa: Hallituksella poukkoileva koronalinja

Opposition perussuomalaisten kansanedustaja Ritva ”Kike” Elomaa myönsi, että koronatoimissa on onnistuttu Suomessa melko hyvin. Hallituksen linja koronarajoituksissa on kuitenkin ollut hänen mukaansa poukkoileva.

Pääministeri Marin myönsi, että Suomen tartuntatautilaki on sekava ja pirstaleinen.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jussi Saramo painotti, että enää ei saa käydä niin, että kulttuuriala joutuu kärsimään siitä syystä, että ei ole etukäteen varauduttu tartuntoihin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE