Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Marin tyrmäsi kokoomuksen kynnyskysymyksen – ”Tämä on todella kylmää kyytiä”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ei hyväksy kokoomuksen kynnyskysymykseksi nostamaan valtiovarainministeriön kahden vaalikauden leikkaustavoitetta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– En allekirjoita, Marin vastasi Ilta-Sanomien puheenjohtajatentissä tiistaina, kun häneltä kysyttiin kokoomuksen kynnyskysymyksestä.

– Meidän pitää ennen muuta satsata siihen, että Suomen talous saadaan kasvaa ja meidän työllisyytemme paranee. Meidän pitää myös satsata tavallisten ihmisten hyvinvointiin, huolehtia kansakunnan turvallisuudesta mutta myös ihmisten arjen turvallisuudesta. Tämä kuuden miljardin kynnyskysymys, leikkauslista, joka kokoomuksella on, on todella kylmää kyytiä tavallisille suomalaisille ihmisille.

– Se tarkoittaa peruspalveluista leikkaamista, se tarkoittaa julkisen sektorin mittavia irtisanomisia tilanteessa, jossa meillä on jo valmiiksi henkilöstöpula. Tämä on todella kylmää kyytiä ja sellaisen politiikkaan SDP ei ole valmis, Marin sanoi.

KOKOOMUS on antanut julkisuuteen ristiriitaista tietoa sopeutustavoitteestaan. Puheenjohtaja Petteri Orpo on monta kertaa todennut, että tulevan hallituksen pitää sopeuttaa valtiontaloutta kuudella miljardilla ja sitä seuraavan hallituksen kolmella miljardilla. Toistaalta Orpo sanoi Demokraatin haastattelussa, että tulevan kauden sopeutukseksi riittäisi myös 4,5 miljardia.

Vastaavan summan esitti Veronmaksajien vaalitentissä myös kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtonen. Tosin Valtonenkin palasi myöhemmin Orpon tavoin takaisin alkuperäiselle kuuden miljardin linjalle.

Marin toisti tentissä myös aikaisemmin sanomansa kannan, jonka mukaan SDP ei tee hallitusyhteistyötä perussuomalaisten kanssa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE