Markkanen herkutteli kaksinumeroiset luvut Chicagon voitossa

Lehtikuva

Chicago Bulls katkaisi koripallon NBA-liigassa vihdoin pitkittyneen tappioputkensa. Viiden peräkkäisen tappion jälkeen Chicago vei kotiparketilla voiton Cleveland Cavaliersista pistein 106–96.

DEMOKRAATTI/STT

Vaikka Cavaliers kiiti tappiollisen ensimmäisen erän jälkeen toisessa erässä Bullsin ohi, ei tämä riittänyt voittoon. Kolmas erä meni jälleen tuulisen kaupungin härkälaumalle, kun taas viimeinen erä vihellettiin tasapistein.

Chicagon suomalaisvahvistukselle Lauri Markkasellekin oli tällä erää tarjolla aiempia otteluita enemmän onnistumisia. Viime aikoina ottelunsa vaihtopenkiltä aloittanut Markkanen oli saanut raavittua kasaan vain parisenkymmentä pistettä joukkueensa tappioputken aikana. Esimerkiksi edellisessä ottelussa hän sai aikaan ainoastaan yhden onnistuneen kolmen pisteen heiton.

Clevelandia vastaan Markkanen sai puolestaan upotettua jo yhteensä 16 pistettä. Kuudesta kolmosyrityksestään Markkanen sai koriin kolme. Syöttöpisteitä suomalaiselle ei kertynyt, mutta levypalloja tämä otti kuusi kappaletta. Markkanen oli kentällä yhteensä noin 26 minuutin ajan.

Bullsin ja samalla koko pelin paras pistemies oli 25 pisteellään montenegrolaissentteri Nikola Vucevic. Peliaikaa Vucevicille kertyi lähes 33 minuuttia.

LaVine edelleen sivussa

Chicago pelasi Clevelandia vastaan jälleen ilman parasta pistemiestään Zach LaVinea. Hänet on asetettu NBA:n koronaprotokollalistalle. Joukkueen päävalmentaja Billy Donovan on aiemmin sanonut, ettei odota LaVinen palaavan parketille vielä aivan lähiaikoina.

Ennen Clevelandia vastaan pelattua peliä Bulls oli kärsinyt nba.comin mukaan edellisten 14 pelinsä aikana yhteensä 11 tappiota.

Voitto tulikin tarpeeseen, sillä edellisillan tappio Memphis Grizzliesiä vastaan pudotti Bullsin itälohkossa 11. sijalle eli pudotuspelijoukkueiden ulkopuolelle. Tuoreen voiton myötä joukkue näyttää kuitenkin kavunneen takaisin kiinni 10. sijaan.

Lohkon kuusi parasta joukkuetta pääsee suoraan pudotuspeleihin, mutta sijoille 7–10 pelaavat joukkueet pelaavat esikarsinnan kahdesta paikasta kauden ratkaisuotteluissa.