Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Talous

Markkinat näyttävät tyyntyneen – Aasian pörssit nousuun Wall Streetin vedossa

Kuvituskuvaa.

Pörssikurssit ovat olleet tänään nousussa myös Aasiassa, sen jälkeen kun Wall Street päätyi eilen plussalle viime aikojen pankkimyllerryksestä huolimatta. Markkinat näyttivät tyyntyneen talousmahtien keskuspankkien viesteistä, joiden mukaan tilannetta ei päästetä ryöstäytymään.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Hongkong, Shanghai, Singapore, Soul, Taipei, Manila, Jakarta ja Sydney olivat kaikki plussalla aamulla Suomen aikaa.

Katseet ovat nyt kääntymässä kohti Yhdysvaltojen keskuspankki Fediä, joka kertoo korkopäätöksensä keskiviikkona. Fediltä on odotettu 0,25 prosenttiyksikön korotusta ohjauskorkoihin, mutta viime päivien vellonta on herättänyt spekulaatioita, että nosto jäisi sittenkin tekemättä.

NEW YORKIN pörssi sulkeutui maanantaina plussalla samalla, kun vaikeuksiin ajautuneen First Republic Bankin osake putosi yli 47 prosenttia. Teollisuusindeksi Dow Jones nousi 1,2 prosenttia ja laaja-alainen S&P  500 päätyi 0,9 prosenttia plussalle. Teknologiapainotteinen Nasdaq oli 0,4 prosenttia nousussa.

First Republic Bankin osakkeen rajun laskun takana on luottoluokittaja S&P:n sunnuntainen ilmoitus pudottaa pankin luottoluokitusta BB+-tasolta B+-luokkaan.

Useat yhdysvaltalaispankit sopivat viime viikolla yli 30 miljardin pelastuspaketista First Republic Bankille.

PANKKIEN vaikeudet alkoivat aiemmin maaliskuussa, kun yhdysvaltalainen Silicon Valley Bank (SVB) ilmoitti osakeannista, joka johti tallettajien joukkopakoon. Kassakriisi johti pankin kaatumiseen.

Yhdysvalloista pankkihuolet levisivät Sveitsiin, jossa vaikeuksissa ollut Credit Suisse -pankki päätyi sunnuntaina tehdyllä sopimuksella toisen sveitsiläispankin UBS:n haltuun noin kolmella miljardilla eurolla.

Pian Credit Suissen myynnin jälkeen Fed ja muut suuret keskuspankit kertoivat pyrkivänsä parantamaan pankkien likviditeettiä eli maksukykyä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE