Politiikka

May jälleen Brysseliin keskustelemaan brexit-sopimuksesta

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Britannian pääministeri Theresa May matkaa tänään jälleen Brysseliin tapaamaan EU:n johtoa. May ja EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tapaavat puoli kahdeksalta illalla Suomen aikaa.

Mayn tavoitteena on neuvotella EU:n kanssa uusiksi brexit-sopimusta Irlannin rajan osalta. Brittiparlamentti hylkäsi tammikuussa Mayn neuvotteleman brexit-sopimuksen, joka sisälsi brexit-slangissa ”backstopina” tunnetun hätäratkaisun rajan suhteen.

Hätäratkaisun tavoitteena on pitää Irlannin ja Pohjois-Irlannin välinen raja auki brexitin jälkeen, mikäli Britannian EU-ero tapahtuu ilman sopimusta. Backstopin vastustajat pelkäävät, että se sitoo Britannian tulliliittoon EU:n kanssa ilman määräaikaa.

EU:n puolelta on toistuvasti tähdennetty, että Mayn kanssa sovittu brexit-sopimus on paras mahdollinen eikä sitä muuteta.

– Emme voi hyväksyä backstopiin aikarajaa tai lauseketta, joka mahdollistaisi yksipuolisen poistumisen siitä. Keskusteluja jatketaan tällä viikolla jotta nähtäisiin, voimmeko löytää ratkaisun, joka saisi mahdollisimman suuren kannatuksen Britannian parlamentissa ja kunnioittaisi 27 jäljellejäävän EU-maan asettamia rajoja, sanoi Junckerin tiedottaja Margaritis Schinas eilen.

Britannia on lähdössä EU:sta 29. maaliskuuta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 7 Demokraatti
VUODEN VALTUUTETTU - Minna Räsänen vei pisimmän korren
MINÄ-MINÄ-ERO! - Sipilä otti ja lähti
NORJA - Hoitotyön onnela
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Johannes Ijäs

Nyt otetaan perustuslaista mittaa – tässä jutussa Annika Lapintie, Tapani Tölli, Ben Zyskowicz, Ilkka Kantola ja Juha Rehula kertovat, täytyykö jonkin muuttua perustuslakivaliokunnan työssä
26.3.2019

Luetuimmat


Uusimmat