Ulkomaat

May määräsi Lontoon kerrostalopalosta julkisen tutkinnan – järjesteillä mielenosoitus

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Britanniassa pääministeri Theresa May on määrännyt täyden julkisen tutkinnan Lontoon tuhoisasta kerrostalopalosta.

Mayn mukaan britannialaiset ansaitsevat vastauksia siitä, miksi palo syttyi ja levisi niin nopeasti, kertoo BBC.

Suur-Lontoon poliisi puolestaan ilmoitti avanneensa palosta rikostutkinnan. Poliisi ei kertonut tutkinnasta vielä yksityiskohtaisemmin

Lontoon tornitalopalossa on vahvistettu kuolleen ainakin 17 ihmistä, mutta todellisen uhrimäärän epäillään olevan suurempi. Ihmisiä on yhä kateissa raunioissa. Poliisi on sanonut, ettei kenenkään uskota enää löytyvän elossa.

Talon asukkaat ovat kertoneet, että he olivat jo aiemmin huolissaan rakennuksen paloturvallisuudesta, mutta heidän huoliaan ei otettu vakavasti.

On myös epäilty, että paloherkkä päällystemateriaali olisi nopeuttanut palon leviämistä.

Palopaikalla Länsi-Lontoon Pohjois-Kensingtonissa eilen vieraillut Lontoon pormestari Saqid Khan on sanonut, että tulevassa tutkinnassa selvitetään, tehtiinkö muun muassa talon remontit asianmukaisesti.

Uutistoimisto AFP:n mukaan osa asukkaista ilmaisi paikalla vierailleelle Khanille suoraan suuttumuksensa ja katkeruutensa viranomaisia kohtaan.

Toissayönä syttynyt 24-kerroksisen tornitalon tulipalo levisi hetkessä, vaikka yli 200 palomiestä oli paikalla alle kymmenessä minuutissa.

Lontoossa aiotaan tänään järjestää mielenosoitus.

Lontoossa aiotaan tänään järjestää mielenosoitus Länsi-Lontoossa tapahtuneen tornitalon tulipalon takia. Asiasta kertoo muun muassa Guardian.

Ihmisiä on kutsuttu mielenosoitukseen ainakin Facebookissa Oikeutta Grenfellille (Justice for Grenfell) -ryhmässä.

Paikalle on ilmoittautunut sosiaalisessa mediassa noin tuhat ihmistä.

Mielenosoitus on tarkoitus järjestää iltakuudelta paikallista aikaa Westminsterin kaupunginosassa paikallishallintoministeriön edustalla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat