Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Mediat: Biden aikoo hillitä aseväkivaltaa, tähtäimessä erityisesti ”aaveaseet”

LEHTIKUVA / AFP Jason Connolly
Kymmenen ihmistä kuoli maaliskuussa Coloradossa joukkoampumisessa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on julistamassa uusia määräyksiä, joiden tavoitteena on hillitä maan aseväkivaltaa, useat yhdysvaltalaismediat kertovat.

Politiikan lehdet Politico ja Hill kertovat, että presidentin toimeenpanomääräykset kiristävät tietyntyyppisten aseiden kauppaan liittyvää sääntelyä.

Politicon mukaan tähtäimessä olisivat erityisesti niin kutsutut aaveaseet (engl. ghost guns). Termillä tarkoitetaan kotikutoisia ampuma-aseita, jotka on valmistettu erillisistä osista ja joilla ei ole valmistajan sarjanumeroa. Viranomaiset eivät voi jäljittää tällaisia aseita rikostutkinnoissa.

Politicolle puhuneiden lähteiden mukaan presidentin määräyksen myötä aaveaseiden rakennusosien ostajilta edellytettäisiin jatkossa taustatarkastuksia.

Muiden mahdollisten määräysten sisällöstä ei ole vielä varmuutta. Etukäteen on spekuloitu esimerkiksi sillä, että presidentin määräyksillä voitaisiin rajoittaa muun muassa parisuhdeväkivallasta tuomittujen mahdollisuuksia ampuma-aseiden hankintaan.

Vaalikampanjansa aikana Biden lupasi puuttua aseväkivallan ongelmaan heti ensimmäisenä päivänään virassa.

Presidenttiä toimettomuudesta arvostelleet turhautuivat entisestään, kun Yhdysvalloissa koettiin Bidenin kaudella jälleen uusia joukkoampumisia Coloradossa, Georgiassa ja Kaliforniassa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE