Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Mediat: Venäjän ja Yhdysvaltojen sotilasjohtajat ovat tavanneet tänään Helsingissä

LEHTIKUVA / AFP / OLIVIER DOULIERY

Yhdysvaltojen ja Venäjän asevoimien komentajat ovat tavanneet tänään Helsingissä, kertovat useat mediat, muun muassa Wall Street Journal.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Mark Milley (kuvassa) ja Valeri Gerasimov keskustelivat muun muassa ”alueellisista konflikteista ja strategisesta vakaudesta sekä muista strategisista ja operationaalisista kysymyksistä”.

–  Tapaaminen jatkoi keskusteluja, joilla pyritään parantamaan sotilasjohdon viestintää maiden välillä, tarkoituksena vähentää riskejä ja välttää yhteentörmäyksiä operaatioissa, asevoimat kertoo tiedotteessaan.

Tarkempia tietoja tapaamisesta ei ole kerrottu julkisuuteen.

WSJ huomauttaa keskustelun ajoittuvan hetkeen, jossa Yhdysvallat on huolissaan terrorismista maan joukkojen poistuttua Afganistanista. Ääriliike Talebanin hallintaansa ottaman Afganistanin on pelätty olevan otollinen alusta terroristiryhmien nousulle.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat toivoneet voivansa vakiinnuttaa läsnäolonsa Keski-Aasiassa terrorisminvastaisia operaatioita varten. Yhdysvallat ei toistaiseksi ole saanut Venäjältä vastakaikua operaatiolle.

WSJ:n mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin torjui ajatuksen tavatessaan kesäkuussa Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin.

Eurooppaa parhaillaan kiertävä Yhdysvaltain asevoimien komentaja Mark Milley on tavannut Euroopassa ainakin kollegansa Britanniasta, Australiasta ja Kanadasta sekä sotilasliitto Naton johtoa, lehti kertoo.

Uutista päivitetty

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE