Politiikka

Mehiläisen toimitusjohtaja Länsi-Pohjasta: ”Tavoitteenamme on panostaa merkittävästi perustason palveluihin”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää on toimittanut julkisuuteen lausunnon Kemin, Tornion, Keminmaan ja Simon kunnanvaltuustojen päätöksistä yhteisyrityksen perustamisesta Länsi-Pohjan alueelle:

– Olemme tyytyväisiä Kemin, Tornion, Keminmaan ja Simon kunnanvaltuustojen päätöksiin eilen (13.11.2017) perustaa kanssamme yhteisyritys tuottamaan perusterveydenhuollon, kuntoutuksen ja erikoissairaanhoidon palveluita Länsi-Pohjan alueella. Kiitämme päätöksen valmistelua tehneitä asiantuntijoita ja kuntien valtuustoja luottamuksesta ja suhtaudumme nöyrin mielin vastuulliseen tehtäväämme. Tällä hetkellä odotamme luottavaisin mielin vielä varsinaista sairaanhoitopiirin hankintapäätöstä ja sopimuksen allekirjoitusta, jonka jälkeen varsinainen työ alkaa, Järvenpää kommentoi.

Mehiläisen toimitusjohtajan mukaan yhteisyrityksen tehtävän keskiössä on alueen asukkaiden hyvinvointi ja terveys.

– Tavoitteenamme on yhteistyössä tulevien yhtiökumppaneidemme, eli alueen kuntien ja mahdollisen maakunnan, kanssa turvata korkealaatuiset ja kattavat terveyspalvelut lähellä ihmisiä. Tällä tavoin vaikutamme myös koko alueen houkuttelevuuteen ja elinvoimaan asuinpaikkana ja yritysten investointikohteena.

Kiitämme päätöksen valmistelua tehneitä asiantuntijoita ja kuntien valtuustoja luottamuksesta ja suhtaudumme nöyrin mielin vastuulliseen tehtäväämme.

Järvenpään mukaan tavoitteena on myös, että sairaalaan hakeudutaan tulevaisuudessa myös maakunnan ulkopuolelta erikoissairaanhoidon valinnanvapauden puitteissa.

– Haluamme osoittaa, että pelkkä sairaalan koko ei ole laadun ja tehokkuuden kannalta ratkaisevaa.

– Tavoitteenamme on myös panostaa merkittävästi perustason palveluihin. Kemin, Tornion, Simon ja Keminmaan terveyskeskukset tuottavat jatkossakin laadukkaita lähipalveluita ja valinnanvapaus koskee Länsi-Pohjan asukkaita samassa aikataulussa kuin muitakin. Kustannustehokkuus nousee, kun tuotetaan oikeita palveluita, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa.

Järvenpään mielestä yhteisyrityksen tavoitteet ovat linjassa mahdollisen sote-uudistuksen tavoitteiden kanssa.

– Yhdessä alueen kuntien kanssa tavoitteenamme on kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja, parantaa palveluiden yhdenvertaisuutta ja saatavuutta sekä hillitä kustannuksia. Perus- ja erityistason palvelut sovitetaan yhteen, valinnanvapaus lisääntyy ja sähköiset palvelut helpottavat asiointia, hän vakuuttaa tiedotteen päätteksi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat