Politiikka

”Meidän tärkein tavoite” – SDP:n Lindtman palaa ”kritiikkivyöryn saaneisiin hallituksen päätöksiin”

Lehtikuva
Lehtikuva

Demarien eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan Sipilän hallituksella on kevään aikana viimeinen tilaisuus tehdä jotain sosiaalisen oikeudenmukaisuuden hyväksi.

– Toivon, että hallitus tekee korjauksia myös päätöksiin, jotka ovat saaneet kansalaisilta valtavan kritiikkivyöryn. Se on meidän tärkein tavoite, Lindman sanoi ryhmän tiedotustilaisuudessa maanantaina eduskunnassa.

Lindtman nostaa esille kevään suurista asioista myös uuden tiedustelulain.

– Olemme valmiita käärimään hihat ja käymään myös tähän työhön rakentavalla tavalla. Miten saadaan sovitettua kansalaisten perusoikeudet ja turvallisuuslähtökohdat, Lindtman pohdiskelee.

Sote jatkaa asialistan kärjessä.

– Kun tavoite oli, että tasa-arvo lisääntyisi ja kustannukset vähentyisivät, nyt on käymässä niin, että eriarvoisuus kasvaa ja kustannukset lisääntyvät.

Lindtman kommentoi puhemiehistön valintaa sanomalla, että nyt Suomessa palataan länsimaiseen käytäntöön, jossa myös oppositiolla on edustaja puhemiehistössä. SDP:n ehdokas on Tuula Haatainen.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne otti tilaisuudessa esille hallituksen toimet työmarkkinoilla.

– Se on ollut sekavaa ja johtanut häiriöihin lisääntyvissä määrin. Yksi keskeinen asia on lomarahaleikkausten kompensointi jollain tavalla julkisen sektorin työntekijöille. Kyllä kasvu kuuluu ahkerille ihmisille, jotka ovat julkisen sektorin tekijöitä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 4 Demokraatti
SUOMI KUNTOON? - Sota ay-liikettä vastaan
ALF REHN - Suomalaiset ovat nössöhyviksiä
ITÄMERI - Ongelma pinnan alla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Annakati Mattila

Muuttovirta Suomen ja Viron välillä kääntyi täydellisesti – Miksi niin moni virolainen maahanmuuttaja kokee itsensä muukalaiseksi?
19.2.2019

Luetuimmat


Uusimmat