Politiikka

”Meillä ei ole ollut näin palkansaajavihamielistä hallitusta pitkään, pitkään aikaan” – PAMin Ann Selinin mukaan vaaleissa on saatava muutosta

iStockphoto
Kerta kaikkiaan ei tule käymään palkansaajille, että yrityksen koko määrittää sen, millainen irtisanomissuoja on, toteaa PAMin Ann Selin.
iStockphoto
Kerta kaikkiaan ei tule käymään palkansaajille, että yrityksen koko määrittää sen, millainen irtisanomissuoja on, toteaa PAMin Ann Selin.
iStockphoto
Kerta kaikkiaan ei tule käymään palkansaajille, että yrityksen koko määrittää sen, millainen irtisanomissuoja on, toteaa PAMin Ann Selin.

Palkansaajat eivät ole valmiit kompromisseihin siinä, että työsuhdeturva olisi erilainen erikokoisissa yrityksissä, oli sitten kyse viiden tai 20 hengen yrityksestä.

Näin sanoi Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin Ylen TV1:n Ykkösaamussa lauantaina.

– Kerta kaikkiaan ei tule käymään palkansaajille, että yrityksen koko määrittää sen, millainen irtisanomissuoja on.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi alkuviikosta Keskisuomalaiselle, että olisi itse valmis muuttamaan esitystä irtisanomissuojan heikentämisestä ja laskemaan alemmaksi aiottua 20 työntekijän rajaa.

LKS 20180913 Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) eduskunnassa Helsingissä 13. syyskuuta 2018. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Selin ei kertonut Ylellä, missä aikataulussa PAM suunnittelee aloittavansa ylityökieltoja ja muita toimia hallituksen irtisanomissuojaesitystä vastaan. Hänen mukaansa palkansaajat haluavat näyttää, että ovat tosissaan esityksen vastustamisessa.

– Kyllä tässä vaara on, että tämä voi mennä hyvinkin pitkälle, Selin arvioi ohjelmassa.

Vaaleissa saatava muutosta

Keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostaman hallituksen kausi on loppupuolellaan, sillä eduskuntavaalit on määrä pitää ensi huhtikuussa.
Selin sanoi Ylellä, että yhteiset tavoitteet löytyvät helpommin vasemmistopuolueista kuin nykyisen hallituksen piiristä. Hän ei vastannut kieltävästi kysymykseen, kelpaisiko seuraavaksi pääministeriksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

– Olisihan se kummallista, jos tässä ei odotettaisi vaaleja, joissa pitäisi saada muutosta aikaan.

Selinin mukaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen taival on ollut palkansaajille ”poikkeuksellisen vaikeaa” aikaa.

Palvelualojen ammattiliiton Ann Selin. KUVA: Nora Vilva

– Meillä ei ole ollut näin palkansaajavihamielistä hallitusta pitkään, pitkään aikaan. Itselleni tulee mieleen lähinnä Esko Ahon hallitus, joka työreformeineen hyökkäsi yhtä pahasti ammattiyhdistysliikettä vastaan, Selin syytti Ylen Ykkösaamussa.

Selinin mukaan PAM suunnittelee jakavansa satojatuhansia euroja ehdokastukena vaaleissa. Tarkempia päätöksiä asiasta ei ole.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat