Ulkomaat

”Meillä on jo oma ydinaseemme” – Pohjois-Korea vannoo kostoa Yhdysvalloille

DC. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mandel Ngan
DC. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mandel Ngan
DC. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Mandel Ngan

Pohjois-Korea on hyökännyt rajusti presidentti Donald Trumpin määräämiä uusia pakotteita vastaan. Maan ulkoministeriö luonnehti uusia rajoituksia sotatoimeksi ja vannoi kostoa, jos Yhdysvallat tarttuu voimatoimiin.

Uutistoimisto KCNA:n välittämän lausunnon mukaan Pohjois-Korea aikoo ”nujertaa Yhdysvallat omalla tavallaan”.

– Meillä on jo oma ydinaseemme – kallisarvoinen oikeuden miekka, joka suojelee meitä tällaisia uhkauksia vastaan, ulkoministeriö julisti.

Trump esitteli uudet rajoitukset perjantaina ja varoitteli, että elleivät uudet pakotteet toimi, on mahdollista edetä seuraavaan vaiheeseen.

Myös Kiina on esittänyt vastalauseensa Yhdysvaltojen uusille pakotteille. Uusien toimien kohteena on 50 Pohjois-Korean kanssa kauppaa käyvää varustamoa, alusta ja yritystä.

”Kiina vastustaa voimallisesti Yhdysvaltojen yksipuolisia pakotteita.”

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja ilmoitti, että Kiina vastustaa uusia toimia ja vaatii Yhdysvaltoja luopumaan niistä heti, jotta maiden välinen yhteistyö ei vahingoittuisi.

– Kiina vastustaa voimallisesti Yhdysvaltojen yksipuolisia pakotteita, jotka kohdistuvat kiinalaisiin toimijoihin ja henkilöihin, sanoi tiedottaja Geng Shuang.

Tähän asti Kiina on järjestelmällisesti torjunut Yhdysvaltojen vaatimukset täydellisestä öljynvientikiellosta Pohjois-Koreaan, koska pelkää sen johtavan sulkeutuneen maan kaoottiseen romahdukseen. Kiina on kuitenkin hyväksynyt YK:ssa sovitut rajoitukset.

– Emme salli Kiinan kansalaisten tai kiinalaisten yhtiöiden toimivan YK:n turvallisuusneuvoston päätösten vastaisesti, Geng linjasi.

Yhdysvaltojen mukaan uudet pakotteet kohdistuvat toimijoihin, jotka ovat auttaneet Pohjois-Koreaa kiertämään YK:n pakotteet.

Pohjois-Korea on taloudellisesti riippuvainen öljyn ja kaasun tuonnista Venäjältä ja Kiinasta. Turvallisuusneuvosto päätti viime vuonna rajoittaa Pohjois-Korean hiili-, rauta- ja teräsvientiä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat