Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Meillä on nyt oma suomalainen ’lastenpuolustusselonteko’” – järjestöltä kiitos parlamentaarisen työn hedelmälle

Istock

Lapsijärjestö Nuoret kotkat on tyytyväinen puolueiden yksimielisesti hyväksymään kansalliseen lapsistrategiaan. Kotkat kannustaa päättäjiä ottamaan sen toimeenpanon vakavasti.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Nuoret kotkat pitää tärkeänä saavutuksena, että tänään julkistettu ensimmäinen kansallinen lapsistrategia syntyi parlamentaarisessa valmistelussa yli hallitus-oppositiorajan.

– Minusta on kaunista ja kertoo hyvää Suomesta, että juuri lapsipolitiikka nostettiin nyt vaikkapa maanpuolustuksen rinnalle sellaiseksi asiaksi, josta nähtiin tavoittelemisen arvoiseksi etsiä kaikkien puolueiden yhteistä näkemystä, Nuorten kotkien keskusliiton toiminnanjohtaja Antti Hytti kiittää tiedotteessa.

– Ja mikä parasta, tuo yhteinen näkemys myös löydettiin. Meillä on nyt oma suomalainen ”lastenpuolustusselonteko”, hän jatkaa.

Hytti on tyytyväinen, että konsensustyöskentelystä huolimatta strategiaan on uskallettu nostaa rohkeitakin tavoitteita, kuten suunta kohti maksutonta varhaiskasvatusta.

Nuoret kotkat on pitänyt kansallisen lapsistrategian tarvetta esillä jo useiden vuosien ajan. Järjestö katsoo, että nyt julkaistun strategian vahvuus on sen johdonmukaisuudessa.

– Strategia rakentaa vahvalle lapsen oikeuksien perustalle ja osoittaa ne painopisteet ja kipukohdatkin, joissa meillä Suomessa on vielä tehtävää lapsen oikeuksien toteuttamiseksi, Hytti sanoo.

Hän mainitsee esimerkkeinä haavoittuvassa asemassa olevien lasten oikeuksien puolustamisen ja tarpeen tehdä enemmän lasten suojelemiseksi väkivallalta myös digimaailmassa.

Nuoret kotkat muistuttaa, että lapsistrategian eläminen todeksi vaatii nyt päättäjien tekoja. Hytti toteaa strategian tuovan selkeästi esiin ne asiat, joissa päätöksiä eniten tarvitaan.

– Päättäjien tehtävä on nyt tarttua toimeen. Myös kuntavaalien alla lapsi- ja perheasioista välittävien kansalaisten kannattaa kysyä ehdokkailta, miten he haluavat lapsistrategiaa lähteä omassa kunnassa toteuttamaan.

Nuoret kotkat on lasten ja nuorten valtakunnallinen toiminta- ja harrastusjärjestö, johon kuuluu noin 10 000 jäsentä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE