Uutiset

”Meillä on tehtävä” – Varsinais-Suomen demarinaiset juhlivat

Jari Soini
Vappu Taipale puhui Varsinais-Suomen demarinaisten juhlaseminaarissa.
Jari Soini
Vappu Taipale puhui Varsinais-Suomen demarinaisten juhlaseminaarissa.
Jari Soini
Vappu Taipale puhui Varsinais-Suomen demarinaisten juhlaseminaarissa.

Varsinais-Suomen demarinaiset juhlivat lauantaina 2.9. Tarmon talolla 110-vuotistaivaltaan. Juhlaseminaarissa käytiin läpi naisen elämää eri ikävaiheissa.

Naispiirin varapuheenjohtaja Maiju Boenischin tervehdyssanojen jälkeen uusikaupunkilainen Joy Babatunde kertoi 8-vuotiaan suomalaisen tytön ajatuksia tokaluokkalaisen koululaisen arjesta. Koulussa on pääsääntöisesti on kivaa ja eniten Joy kaipasi aikuisilta aikaa yhdessäoloon.

Turun tyttöjen talon johtaja Nina Pietikäinen kertoi tyttöjen talon toiminnasta Turussa. Pietikäisen esitys sai yleisön innostuneesti kyselemään lisää. Aikuisen naisen elämästä kertoi Minna Bergström, joka myös vastasi tilaisuuden upeista lauluesityksistä.

Juhlaseminaarin loppupuheenvuoron käytti vanhan naisen elämästä Vappu Taipale.

– Meillä on tehtävä. Meidän tulee suojella kaikkea sitä hyvää, mitä me olemme rakentaneet vuosikymmenet, kannusti Taipale kanssasisariaan.

Hän totesi, että yksi ministeri pystyy tuhoamaan toimillaan muutamassa vuodessa sen, mitä muut ovat rakentaneet koko elämänsä. Vappu kehotti myös naisia nauttimaan elämästä ja sen pienistä nautinnoista.

Juhlaseminaarista muodostui voimaannuttava iltapäivä, josta yleisö lähti tyytyväisenä jatkamaan naisten arkea kukin omalle taholleen.

 

Jaana Vasama, Uusikaupunki

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat