Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

”Meistä jokainen ymmärtää laadukkaan kasvatuksen ja koulutuksen merkityksen” – näin Razmyar kommentoi Helsingissä kuohuttanutta esitystä

Jani Laukkanen
Apulaispormestari Nasima Razmyar kuvattuna Helsingissä joulukuussa 2019.

Helsingin kaupungin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) pitää selvänä, ettei kukaan kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan päättäjistä halua leikata koulutuksesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar kommentoi tviittiketjussaan Helsingin Sanomien eilistä uutista kaupungin ensi vuoden budjetista. Uutisessa kerrottiin Helsingin suunnittelevan 17 miljoonan euron säästöjä kouluihin ja päiväkoteihin. Tviiteissään Razmyar muun muassa avaa tarkemmin tapaa, jolla budjetti Helsingissä tehdään.

”Budjetti on kaupunkipäättäjän tärkein vaikuttamisen keino, sillä raha on se, jolla palvelut toteutetaan. Budjetit ovat aina poliittisten puolueiden neuvotteluiden kautta syntyneitä kompromisseja, ja ne kompromissit ovatkin kaikista vaikeimpia politiikan vääntöjä”, Razmyar kuvailee.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee Helsingin ensi vuoden budjettia kokouksessaan tänään.

”Tänään käsittelyssä oleva budjettiehdotus on ensimmäinen versio, jonka on valmistellut virkakunta. Lautakunnan käsittely on ensimmäinen vaihe, jossa poliitikot pääsevät ääneen ja voivat kertoa prioriteettinsa.”

”Minusta on päivänselvää, ettei kukaan kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan päättäjistä halua leikata koulutuksesta. Meistä jokainen ymmärtää laadukkaan kasvatuksen ja koulutuksen merkityksen yksilöille ja yhteiskunnalle. Tämä kysymys ei ole vastakkainasettelun paikka.”

Razmyar taustoittaa, että virkakunnan laatimaa pohjaa ovat ohjanneet säännöt, jotka ovat peräisin poliitikoiden sopimasta kaupunkistrategiasta.

”Jokainen puolue Helsingissä – paitsi PS – on hyväksynyt strategian, jonka mukaan kaupungin toiminnasta haetaan uusia tuottavuustoimia joka vuosi 0,5% vähennyksellä budjetista”, hän muistuttaa.

”Siksi virkakunnan esityksessä nämä tuottavuustoimet nyt ovat. He ovat työssään noudattaneet poliittisesti annettuja ohjeita.”

”Ilman osaavaa henkilökuntaa eivät palvelut pyöri.”

NASIMA RAZMYAR kertoo omana näkemyksenään, ettei hintatason nousuun olla varauduttu tarpeeksi.

”Päättäjien pitää aina arvioida muuttuvaa maailmantilannetta, kuten kustannustason nousua ja käynnissä olevia kriisejä, ja samaa toivomme maan hallitukselta.”

”Teen joka ikinen päivä töitä sen eteen, että helsinkiläisillä lapsilla ja nuorilla olisi hyvät päiväkodit, koulut ja oppilaitokset. Täällä töissä käyvillä kasvatuksen ja koulutuksen työntekijöillä olisi hyvät työpaikat. Tehtävä ei ole helppo ja laatuun tarvitaan rahaa.”

Razmyar kertaa, että jokaisen kaupungin neljän toimialan käsiteltyä budjettinsa, voidaan edetä neuvottelemaan koko kaupungin budjetista.

”Omat huomioni tuon lautakunnassa käsiteltävään esitykseen sekä myöhemmässä vaiheessa poliittisten ryhmien neuvotteluihin koko kaupungin budjetista.”

”Ilman osaavaa henkilökuntaa eivät palvelut pyöri. Henkilöstön lisäämiseksi aion pitää esillä työsuhdematkalippua, kaupungin palkkaohjelman laatimista ja sen painottamista alueellisen yhdenvertaisuuden lisäämiseksi, sekä positiivista palautetta saaneiden nopean avun joukkojen lisäämistä”, hän listaa.

Varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuuden edistämisen koordinaatioryhmä pitää Razmyarin mukaan huomenna kokouksen, jonka päätöksistä tehdään myös budjettiehdotuksia ensi vuodelle.

”Esillä on useita toimenpiteitä, joiden avulla voimme lisätä henkilöstömme työhyvinvointia ja saada alalle lisää osaajia. Vain näillä toimin voimme taata kaupunkilaisille hyvät palvelut.”

Razmyar antaa kiitosta medialle kaupungin päätöksenteon uutisoimisesta, mutta hän toivoo uutisoinnilta enemmän yksityiskohtaisuutta.

”Itse toivon, että jutuissa muistettaisiin myös kertoa, missä ja milloin poliitikot vaikuttavat ja mitä tapahtuu seuraavaksi. Siten politiikka tulisi aidosti ymmärrettäväksi kaikille.”

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE