Politiikka

Melko villiä? – kokoomusmeppi äänestää useammin sosialistien kuin oman ryhmänsä kannan mukaan

Kari Hulkko
Meppi Sirpa Pietikäinen (kok.) äänestää usein sosialistien mukana.
Kari Hulkko
Meppi Sirpa Pietikäinen (kok.) äänestää usein sosialistien mukana.
Kari Hulkko
Meppi Sirpa Pietikäinen (kok.) äänestää usein sosialistien mukana.

Europarlamentaarikko  Sirpa Pietikäinen (kok) äänestää poikkeuksellisen usein oman keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmänsä yleiskannan vastaisesti, kertoo Euroopan parlamentin äänestyskäyttäytymistä seuraavan Votewatch Europe -järjestön maanantaina julkaisema selvitys. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Järjestö omisti  lehden mukaan kokonaisen katsauksen Pietikäisen ”epätavalliselle” äänestyskäyttäytymiselle. Järjestön keräämien tilastojen mukaan Pietikäinen äänestää kokonaisuutena useammin sosialistiryhmä S&D:n (83 prosenttia) ja keskustalaisen Alde-ryhmän (81 prosenttia) kuin EPP-ryhmän (80 prosenttia) yleiskannan mukaan.

Kun kyseessä ovat ympäristöä ja terveyttä koskevat kysymykset, Pietikäinen näyttää todelliselta kapinalliselta: Hän on vain 58 prosentissa äänestyksiä EPP:n linjoilla.

– Ei se ryhmän linja ole mikään Jumalan ja Mooseksen kymmenen käskyä”, Pietikäinen sanoo HS:n haastattelussa.

Politiikassa vuodesta 1983 alkaen kansanedustajana, ympäristöministerinä ja meppinä vaikuttanut Pietikäinen sanoo, että hänen äänestäjiensä ei pitäisi yllättyä siitä, että hän ”tekee mitä sanoo ja sanoo, mitä tekee”.

Pietikäisen mukaan hänen äänestyspoikkeamansa selittyvät erityisesti hänelle tärkeiden asioiden – kuten naisten oikeuksien, ihmis- ja perusoikeuksien sekä ympäristö ja ilmastopolitiikan – vaalimisesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat