Talous

Menevätkö rahasi hukkaan? – 2 gigaa riittäisi mainiosti, silti jopa 87% maksaa rajattomasta datasta

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Yli puolet suomalaisista maksaa turhasta, sillä datan käyttö on oletettua pienempää. Tämä käy ilmi Aalto-yliopiston tutkimuksesta ja Viestintäviraston tilastoista.

Puolet suomalaisista käyttää dataa kännykällä ja tabletilla vähemmän kuin 2 gigaa kuukaudessa, sillä tiedonsiirron mediaani oli 2,0 gigatavua. Mutta jopa 87 % maksaa rajattomasta datasta kännykkäliittymissään, vaikka tarvetta ei olisikaan. Vain hyvin pieni joukko on datan suurkuluttajia.

Samanlaisista tuloksista kertoo myös Moi Mobiili. Operaattori paljastaa omasta käyttäjädatastaan, että kaikkien käyttäjien keskikäyttö on huikeat 16,8 gigaa kuukaudessa ja noin 20 % käyttäjistä käyttää 86 % datasta.

Loput 80 % puolestaan käyttävät tiedonsiirtoon alle 3 gigaa kuukaudessa. Aalto-yliopiston tutkimuksessa puolestaan selvisi se, että 5 % suomalaisista käyttää saman verran kuin loput 95 %.

– Tämähän tarkoittaa sitä, että suomalaisista yli puolen kannattaisi vaihtaa liittymäänsä itselleen edullisempaan gigapohjaiseen liittymään, Moi Mobiilin toimitusjohtaja Petri Lahtinen huomauttaa.

Rajattoman liittymän käyttäjä voi kiinteällä kuukausihinnalla käyttää nettiä mielin määrin. Suurin osa suomalaisista operaattoreista veloittaa tällaisista rajattomista pakettiliittymistä enemmän kuin liittymistä, joissa datamäärää on rajoitettu.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat