Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

”Menkää maalle. Traktori ja pellot parantavat.” – Valko-Venäjä porskuttaa omia polkujaan, jopa jalkapalloliigassa pelataan

LEHTIKUVA / AFP Alexander Zemlianichenko

Samalla kun lähes koko muu maailma kamppailee uuden koronaviruksen aiheuttamaa pandemiaa vastaan, Valko-Venäjällä elämä jatkuu lähes entiseen malliin. Ravintolat ovat auki ja jopa maan jalkapalloliiga pyörii normaalisti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Maan presidentti Aljaksandr Lukashenka on kutsunut viruksen vastaista taistelua ”psykoosiksi” ja kertonut omia käsityksiään siitä, miten uhkaan pitäisi suhtautua.

– Menkää maalle. Traktori ja pellot parantavat, presidentti on evästänyt.

Muita toimivia hoitokeinoja ovat maan johtajan mukaan votka ja reipas saunominen.

Kriisin aikana kelpaa huonompikin jalkapallo

Koska koko maailmassa ei juuri ole käynnissä jalkapallosarjoja, on Valko-Venäjän tasoltaan vaatimaton jalkapalloliiga alkanut nopeasti kiinnostaa. Venäjän televisio osti taannoin oikeudet otteluiden näyttämiseen.

Täysin ilman viruksen vastaisia turvatoimia ei Valko-Venäjälläkään sentään pelata. Otteluihin saapuvat fanit muun muassa kuvataan lämpökameralla ja stadionit desinfioidaan kahdesti päivässä

– Olemme ryhtyneet kaikkiin urheiluministeriön suosittelemiin toimiin. Kaikki henkilöt, jotka ovat kosketuksissa faneihin, käyttävät käsineitä, ylpeili Valko-Venäjän jalkapalloliiton edustaja Aleksandr Aleinik.

Viime viikosta lähtien uutiset pandemiasta ovat kuitenkin alkaneet jo vaikuttaa Valko-Venäjälläkin. Monet ovat jääneet etätöihin, yli 65-vuotiaita on kehotettu pysymään kotona ja koulusta saa halutessaan olla pois.

Valko-Venäjän uhmakkaan suhtautumisen tärkein syy saattaa kuitenkin olla kasvava huoli maan taloudesta. Maa on jo nyt talousvaikeuksissa, jotka taas ovat heijastuneet sen suhteeseen tärkeimpään kauppakumppaniin Venäjään.

– Ja kun maailmantalous on muutenkin lamassa, tilanne pahenee koko ajan. Lukashenkan käsitys tuntuu olevan, että talouden pysäyttäminen olisi itsemurha, pohtii analyytikko Artjom Shraibman.

Valko-Venäjällä on todettu satakunta koronatartuntaa. Virallisten tietojen mukaan kukaan ei ole kuollut viruksen seurauksena.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Pääkirjoitukset
28.5.2020
Kainosteluunkaan ei ole syytä: SDP on nyt monella mittarilla Suomen selvästi suosituin puolue
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE