Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Mepit brexitistä: Kansalaisten oikeuksien suojelu on varmistettava, jotta parlamentti voi hyväksyä erosopimuksen

Lehtikuva

Euroopan parlamentti hyväksyi keskiviikkona Strasbourgissa kansalaisten oikeuksia brexitissä käsittelevän päätöslauselman. Mepit muistuttavat, että kansalaisten oikeuksien suojelu pitää varmistaa, jotta parlamentti voi hyväksyä erosopimuksen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Parlamentin jäsenet keskustelivat aiheesta täysistunnossa tiistaina. Keskustelua herätti erityisesti vapaa liikkuvuus tulevaisuudessa sekä brexitin vaikutukset kansalaisten arkeen. Euroopan parlamentti hyväksyi päätöslauselman tänään äänin 610 puolesta, 29 vastaan ja 68 tyhjää.

”Euroopan parlamentin jäsenet korostavat, että parlamentti huomioi erityisesti kansalaisten oikeuksien osalta ”täytäntöönpanosta saadut kokemukset ja annetut vakuutukset” tehdessään päätöstä erosopimuksen hyväksynnästä”, tiedotteessa kerrotaan.

Mepit ovat huolissaan muun muassa Britannian oleskelujärjestelmästä EU:n kansalaisille, fyysisten asiakirjatodisteiden puuttumisesta, sekä järjestelmän palveluiden saavutettavuudesta.

Päätöslauselmassa kyseenalaistetaan erosopimuksessa mainitun Britannian riippumattoman viranomaisen itsenäisyys. Mepit esittävät, että Euroopan parlamentti ja Britannian parlamentti voisivat valvoa yhdessä erosopimuksen soveltamista.

Mepit myös kannustavat toteuttamaan tiedotuskampanjoita kansalaisten oikeuksista ja kehottavat EU-maita hyväksymään toimenpiteitä, joilla taataan oikeusvarmuus EU-maissa asuville Britannian kansalaisille.

Erosopimuksesta äänestetään, kun ratifiointiprosessi on saatu loppuun Britanniassa. Jotta sopimus voi astua voimaan, Euroopan parlamentin pitää hyväksyä se täysistuntoäänestyksessä annettujen äänien yksinkertaisella enemmistöllä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE