Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Meppi löi vetoa oluesta ja hampurilaisesta Heinäluoman kanssa – voittaja on ratkennut

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa kertoo lyöneensä yhden vedon USA:n vaaleista.

Rane Aunimo

– Tehdään nyt yksi asia ensin selväksi. Löin näistä vaaleista vain kerran vetoa. Se oli 22. heinäkuuta, panoksena oli olut ja hampurilainen. Löin vetoa Trumpin puolesta Eero Heinäluoman kanssa. Heinäluoma uskoi Clintonin voittoon. Taidan lykätä voiton kuittaamiseen sellaiseen hetkeen, jossa osutaan Eeron kanssa yhtä aikaa Yhdysvaltain maaperälle.

Sarvamaa sanoo blogissaan Iltalehdessä, ettei menetä yöuniani Donald Trumpin voiton takia.

– Siitäkään huolimatta, että suuri osa Trumpin vaalipuheista oli vähintäänkin hölynpölyä ja pahimmillaan vaarallista vastakkainasettelun lietsomista. Oleellista on se, millainen presidentti Trump on oleva. Suomen kannalta ehdottomasti tärkeintä on se, millaista ulkopolitiikkaa presidentti Trump tulee harjoittamaan. Ja siitä emme oikeasti tiedä vielä yhtään mitään.

Sarvamaan mukaan Suomen kannalta oleellisin asia on Yhdysvaltain sitoutuminen Natoon ja sen 5. artiklaan yhteisistä turvatakuista.

– Trumpin pari vihjausta tuon suhteen kyseenalaistamisesta on otettu äärimmäisen vakavasti Euroopassa. Ja hyvä niin. Trump vaati kampanjapuheissaan kaikkia Nato-maita pitämään huolta oman panoksen riittävyydestä. Siinä onkin ollut huomattavasti parantamisen varaa. Niinpä seurauksena saattaa yhtä hyvin olla transatlanttisen puolustussiteen vahvistuminen, ei heikentyminen.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE