Politiikka

Merimies-Unioni on valmis aloittamaan neuvottelut

Kari Hulkko
Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting.
Kari Hulkko
Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting.
Kari Hulkko
Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting.

Merimies-Unioni on valmis neuvottelemaan kilpailukykysopimuksen soveltamisesta oman alansa työehtosopimuksiin.  Unionin hallitus otti kantaa sopimukseen perjantaina. Hallituksen päätös oli yksimielinen.

Liiton hallitus vaatii kuitenkin, että maan hallitus ei toteuta hallitusohjelmaan sisältynyttä uhkausta leikata matkustaja-alusten miehistökustannustukea 20 miljoonalla eurolla.

– Leikkaus johtaisi matkustaja-alusten ulosliputukseen ja tuhansien merityöpaikkojen menetykseen.  Matkustaja-autolautoilla on tärkeä rooli merikuljetuksissa sekä huoltovarmuudessa. Niillä kuljetetaan yli 60 prosenttia Suomesta ulkomaille suuntautuvasta kappaletavarasta, liiton hallitus muistuttaa.

Merimies-Unioni ja varustamoita edustava Suomen Varustamot ovat jo aiemmin käynnistäneet neuvottelut siitä, onko mahdollista jatkaa niiden keskenään solmimia työehtosopimuksia, jotka päättyvät helmikuun 2017 lopussa.

Osapuolten tavoitteena on taata mahdollisimman hyvät edellytykset kehittää Suomen kauppamerenkulkua sekä turvata merenkulkijoiden työllisyys tulevinakin vuosina.

Keskusjärjestöjen neuvottelutulos kilpailukykysopimuksesta syntyi 29. helmikuuta. Hallitus asettui sopimuksen taakse keskiviikkona.  SAK:n hallitus päättää 7. maaliskuuta, hyväksyykö se sopimuksen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat