Ulkomaat

Merkel tapaa demarit – epäonnistuminen voi merkitä jopa liittokanslerin poliittisen uran loppua

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Saksassa liittokansleri Angela Merkel jatkaa tänään yritystä hallituksen muodostamiseksi. Hallitustunnustelujen on määrä alkaa Merkelin kristillisdemokraattien ja sosiaalidemokraattien välillä.

Merkel tapaa Berliinissä illalla sosiaalidemokraattien (SPD) puheenjohtajan Martin Schulzin ja CSU:n Horst Seehoferin. Tarkoituksena on keskustella yhteistyöstä. Tapaamisen on pyytänyt koolle liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier.

Merkel kertoi maanantaina, että hänen puolueensa on valmis keskustelemaan ”vakavasti” hallitusyhteistyöstä sosiaalidemokraattien kanssa. SPD puolestaan oli aiemmin pyörtänyt kielteisen kantansa ja ilmoitti olevansa valmis neuvotteluihin hallitusyhteistyöstä.

SPD ja Merkelin kristillisdemokraatit (CDU/CSU) voisivat yhdessä muodostaa enemmistöhallituksen. Merkel on sanonut, että vie puolueensa mieluummin uusiin vaaleihin kuin johtaisi epävakaata vähemmistöhallitusta.

Saksa syöksyi poliittiseen kriisiin aiempien hallitustunnustelujen kariuduttua. Vajaat pari viikkoa sitten liberaalipuolue FDP ilmoitti vetäytyvänsä neuvotteluista kristillisdemokraattien ja vihreiden kanssa.

Hallitustunnustelujen epäonnistumisen on arveltu voivan merkitä jopa Merkelin poliittisen uran loppua.

Liittopäivävaalit järjestettiin syyskuussa.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 43 Demokraatti
UUSI DEMOKRAATTI - Poliittinen aikakauslehti
SÄIDEN ARMOILLA - Politiikan tuulet nostavat SDP:tä
MACRON JUPITER - Ranskan Kennedy
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat